Vasboldogasszonyban 2,7 kilométer hosszú árokba terelték az esővizet

2024.03.21. 19:30

Átadták a csapadékvíz-elvezető rendszert

Az őszi és téli csapadékos időjárásban jól vizsgázott a Vasboldogasszony északi felén közel 2,7 kilométer hosszan tavaly kiépített új csapadékvízelvezető rendszer, hangzott el a beruházás átadásán, amelyen részt vett Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Antal Lívia

Szalagátvágás a Petőfi utcában (b-j): Koroknai Róbert, kivitelező, Németh Zsolt, Nagy Bálint és dr. Pál Attila a Petőfi utcában

Fotó: Antal Lívia

Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk településünk életében, értékelte a beruházást Németh Zsolt, Vasboldogasszony polgármestere. Elmondta, az önkormányzat a TOP-program „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztése” című kiírásán nyert közel 123 millió forintot, ami százszázalékos támogatást jelentett. Ebből építették ki az új, közel 2,7 kilométer hosszú csapadékvíz-elvezető rendszert, amely a mezőgazdasági területeken, a kiskertekben és a Petőfi út északi felén keletkező vizeket fogja meg és vezeti a patakba. A polgármester kiemelte, a projekt nem csupán egy újabb infrastrukturális fejlesztés, hanem előremutató lépés, mert hosszú távon garantálja a lakosság biztonságát és védelmét az időjárással szemben.

A csapadékvíz-elvezető rendszert a mezőgazdasági területek és a Petőfi utca északi fele között építették ki
A csapadékvíz-elvezető rendszert a mezőgazdasági területek és a Petőfi utca északi fele között építették ki
Fotó: Antal Lívia

Magyarország kormányának kiemelt célja a vidék fejlesztése, a vidéken élők támogatása, hangsúlyozta Nagy Bálint országgyűlési képviselő. Mint mondta, minden ilyen beruházás mögött összefogás áll helyi és vármegyei szinten, mert egy jó elképzelést csak így lehet valóra váltani. Vasboldogasszonyban is az együttműködés vezetett a sikerre a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésében, egy olyan közmű létesítésében, amelyre leginkább szüksége volt a településnek.

Zala vármegye számára mintegy 6 milliárd forint állt rendelkezésre az előző uniós ciklusban csapadékvíz-elvezetési projektek megvalósítására, mondta dr. Pál Attila. A Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte, ebből a keretösszegből közel 128 millió forintot kapott Vasboldogasszony. A százszázalékos támogatás, és az előleg biztosítása kedvező konstrukciót jelentett. Hozzátette, a vármegyei önkormányzat számára is fontos, hogy fejlődjenek a falvak. Méltatta, hogy a kivitelező cég, az Alpok Terra Kft. itt is minőségi munkát végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában