Hatalmas tenni akarás, lelkesedés, hit és erő

2024.03.09. 15:30

Ahogyan egy nő, úgy Hévíz is képes megújulni…

Elbúcsúzott Hévíz nőnapi ünnepségének résztvevőitől Papp Gábor, hiszen, mint mondta: polgármesterként utoljára áll előttük ezen a márciusi ünnepen.

Péter B. Árpád

Papp Gábor: Remélem, a változásban is megtalálják önmagukat, városunk lehetőségeit, megújulásának esélyét

Fotó: Péter B. Árpád

Megjegyezte, mindenki más módon hangsúlyozza nőiességét, „egy azonban biztos: bárhogy öltözködjenek, bármit is csináljanak a mindennapi életükben, egyetlen dolog teszi önöket igazán nővé: a kisugárzásuk”.

Megtöltötték a sportcsarnokot az érdeklődő lányok, asszonyok
Fotó: Péter B. Árpád

– Az, ha elhiszik és tudják magukról, hogy a szó legszebb értelmében nők, és ez kiül az arcukra, a mozdulataikra – folytatta a városvezető. – Mi, férfiak, ezt látjuk meg a nőben: a kisugárzást, a nő önmagával megkötött belső békéjét, harmóniáját és magabiztosságát. Nem kell mindenkinek darázsderékkal, fitneszmodell testalkattal rendelkeznie, vagy éppen konyhatündérnek, cukrászművésznek lennie, s még csak nem is kell feleségnek vagy anyának lennie ahhoz, hogy nő legyen – és mi, férfiak, igazi nőnek érezzük és lássuk. Elég, ha harmóniát teremtenek magukban, magabiztosan mozognak az életben, s ez kiül az arcukra, tetten érhető a mozdulataikban: ettől lesz kisugárzásuk.

Többen táncra is perdültek a rock and roll-műsor alatt
Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor bevallotta, ez a nőnap más most számára, mint az eddigiek, s emiatt az elmúlt évekhez képest kicsit több érzékenységgel áll a színpadon, ugyanis Hévíz polgármestereként utoljára köszönti a résztvevőket a város nőnapi ünnepségén.

„Néhány héttel ezelőtt hoztam döntésemet nyilvánosságra. Hosszú út és rengeteg tényező vezetett eddig” – fogalmazott a városvezető, aki búcsúzásként azt is elmondta: milyennek látja a hévízi nőket.

Jáger Gyula kiváló hangulatot teremtett koncertjével
Fotó: Péter B. Árpád

– Hatalmas tenni akarás, lelkesedés, hit, erő jellemzi önöket, és ez engem is segített a városért végzett munkám során. Önök valódi közösségi emberek, akik tényleges cselekedetekkel teszik szebbé, élhetőbbé, barátságosabbá, izgalmasabbá ezt a várost. Rengeteg jóakaratú gondolattal segítették munkámat. Jelen vannak közösségeinkben; énekelnek, táncolnak, tornáznak, hímeznek, festenek, közterületet szépítenek, gondoskodnak elesett szomszédaikról, egyesületet és segítő szervezetet alapítanak, és ezek munkájából kiveszik a részüket – sorolta Papp Gábor.

Ezt követően kiemelte: ahogyan egy nő nap mint nap képes új arcát mutatni, folyton és folyton megújulni, úgy Hévíz is képes erre, s most ez lesz a feladata.

– Ebben a megújulásban önök is nagyon sokat tudnak segíteni, és remélem, ahogyan az én munkámat támogatták kedves szavakkal és tettekkel, úgy a változásban is megtalálják önmagukat, városunk lehetőségeit, megújulásának esélyét – szögezte le Papp Gábor.

Ezen a kora estén Jáger Gyula S. Nagy István-díjas előadóművész vérbeli rock and roll-műsorral szórakoztatta a sportcsarnokot megtöltő vendégsereget, s az összegyűlt lányok, asszonyok közül többen is táncra perdültek a slágerek hallatán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában