Fókuszban a víz világnapja

2024.03.23. 18:30

A tiszta ívóvíz fontosságára hívták fel a figyelmet

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium és a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ közösen, a LocoMotiv Közösségi Alapítvány támogatásával „Tiszta víz, mint érték” címmel rendezte meg víz világnapi programját.

Benedek Bálint

A látványos flashmob egyik részlete a Mező-gimnázium udvarán szintén a víz hullámzását utánozta

Fotó: MFG

A projekt a középiskolások figyelmét hívta fel a csapvízfogyasztás fontosságára, a környezettudatos szemléletre, továbbá az egészséges életmód kialakítására. Az ünnepélyes megnyitón Kötőné Fazekas Judit igazgatónő köszöntötte a meghívott vendégeket és a résztvevő diákokat az iskola galériájában, ahol megtekinthető a víz világnapi kiállítás.

A fiatalok több érdekes kísérletet végeztek
Fotó: MFG

A nap során a Dr. Mező Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulói interaktív előadásokon vettek részt, melyeket a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ, a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ Víztechnológiai Kutatócsoport kollégái tartottak. Az előadások tartalma két fő témacsoportot ölelt át, a kutatóközpont kollégái felhívták a figyelmet a vízfogyasztás fontosságára, jótékony hatásaira, a vízszennyezésre és annak következményeire, illetve a különböző élelmiszerek emberi egészségre gyakorolt jótékony és káros hatásaira. Egy komoly globális problémáról is beszélgettek, vagyis az élelmiszerpazarlásról. Az eseményt vízkóstolás és különböző élelmiszerek tesztelése tette még érdekesebbé. A diákok az iskola udvarán flashmobbal zárták a rendezvényt, majd átvehették jutalmukat, a környezetbarát üvegpalackokat.

Sokan gyűltek össze a programon, mely szórakoztató és informatív is volt számukra. Fotó: MFG


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában