Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv

2024.03.15. 08:30

A 21. század szakképzési trendjei: tanműhelyfejlesztés

Elindult a 21. századi szakképző intézményfejlesztési program megvalósítása a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumnál.

Arany Horváth Zsuzsa

A szakképzést szolgáló új tanműhely létrehozásáról Tóth Viktor, a ZSzC projektmenedzsere és Szabó Károly, a ZSzC kancellárja adott tájékoztatást

Forrás: ZSzC

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSzC), mint Zalaegerszeg  és Zala vármegye szakképzésének legtekintélyesebb szereplője új tanműhelyfejlesztést hajt végre az elkövetkezendő két évben, tájékoztatta lapunkat Tuboly Andrea szervezési referens (ZSzC).  A beruházás Magyarország "Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének" keretében 1,7 milliárd forintnyi európai uniós és hazai vissza nem terítendő támogatásból valósul meg. A szakképzési fejlesztés bázisa a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum keretein belül a Ganz Ábrahám Technikum lesz, célja a legkorszerűbb oktatási és energetikai követelményeknek megfelelő tanműhely létesítése, mely a járműipar, a hegesztés, forgácsolás területén a 21. századi szakképzést lehetővé tevő berendezések és gépek által biztosítja a versenyképes tudást adó gyakorlati képzést. 

A fejlesztés eredményeként egy új, 661 négyzetméter alapterületű tanműhely épül a Ganz Ábrahám Technikum keretében a Munkácsy iskolaszárny közelében. A tanműhely profilja az ipari igények terén preferált forgácsolás, hegesztés és járműipari szakma tanításának erősítését hivatott biztosítani.  A beruházás a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. konzorciumi együttműködésével, a Zalaegerszeg  önkormányzata tulajdonában álló, a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képző Központ és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának szomszédságában valósul meg. A projektről bővebb információt a www.zszc.hu oldalon olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában