Zaol podcast

2024.02.24. 07:00

Újra népszerűek a vándortáborok – Dél-Zalában erdei és vízi túrákat is kínálnak

Újra népszerűek a vándortáborok. A Lenti és Nagykanizsa környéki erdők több turnusnyi diákot fogadhatnak idén egy országos programnak köszönhetően.

Szalay Balázs

Forrás: www.erdeivandor.hu

Az Erdei Vándortáborok projekt arra hivatott, hogy minden felsős és középiskolás diák testközelből ismerkedhessen meg hazánk természeti és kulturális értékeivel és minél több fiatal személyes tapasztalatokat szerezhessen a magyar erdőkről, találkozhasson mindazzal, amit a természetismeret, a biológia vagy a földrajz órán tanult. A változó klímában az erdők az egészséges természeti környezet, így az emberiség fennmaradásának egyik zálogát jelentik. „Dél-Zala hazánk egyik legérintetlenebb vidéke, ahol gyönyörű dombtetők, völgyekben megbúvó patakok, eldugott források és persze szép erdőségek várják a túrázókat” – olvasható a projekt ismertetőjében, amelyből az is kiderül, a gyermekeket vármegyénkben különleges kombinált tábor várja.
A Zaol-podcast adásában a természetbe csábító táborokkal foglalkozunk. Vendégünk Molnárné Vitális Anikó, a csömödéri Zakatoló erdei iskola vezetője, az Erdei Vándortábor Program zalai felelőse. A pedagógussal a nyári kikapcsolódási lehetőségek mellett az Iskolában az Erdő Program tudnivalóit is ismertetjük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában