Ez történt

2024.02.05. 17:00

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

Keszthelyi szálloda lett "Az Év Hotele"

Fotó: ZH

Mindkét fordulóban a Deák-technikum diákjai jutottak tovább az egészségügyi szakképzési verseny országos döntőjébe

A zalaegerszegi Deák Ferenc Technikum sikerével zárult a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében zajlott II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntője Zalaegerszegen. A kétnapos, két témakörben zajlott megmérettetésen a vármegye négy egészségügyi középfokú intézményének tanulói vettek részt. A március vége felé megrendezendő országos döntőbe a Deák-technikum két diákja, Lucz Róbert és Rákos Panna jutott. Múlt hétfőn tíz, míg szerdán tizenegy diák mérte össze elméleti és gyakorlati tudását a vármegyei döntőnek helyet adó Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház skill laborjában. A jól felszerelt szimulációs oktatóegység kitűnő helyszíne volt a versenynek. Az első napon a belgyógyászathoz és az ápolástanhoz kapcsolódóan, míg a második napon alapápolás-gondozás és elsősegélynyújtási alapismeretek tárgykörében bizonyíthattak a diákok.

Balogh Levente üzletember Cápa volt az első vendég a zalaegerszegi Junior Akadémián

Az Art Moziban tartotta induló sorozata első rendezvényét a Junior Akadémia, melyről Balaicz Zoltánné koordinátor tájékoztatta a diákokat. A városban évek óta sikerrel működő, az idősebb generáció tudásvágyát kielégítő Senior Akadémia után a fiataloknak is szeretnének olyan előadássorozatot biztosítani, ami a pályaválasztásban segíti őket. A feladatot együttműködő partnerekkel közösen valósítják meg: a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, az Egyetemisták Egyesülete és a Zalaegerszegi Diákönkormányzat csatlakozott a Junior Akadémiához. Az első félévben még három alkalommal találkozhatnak a fiatalok izgalmas programokkal, ősztől pedig rendszeresebb működésűvé válik az akadémia. A mozi nagytermét teljesen megtöltötték a diákok, akik kíváncsiak voltak arra, miként épült fel Balogh Levente karrierje, hogy lett nemzetközi siker a Szentkirályi ásványvíz, mi a titka a televíziós üzleti show műsorokban (Cápák, Álommeló) is szívesen szereplő üzletembernek.

Busójárást tartottak Nagykanizsán

Jelmezes felvonulók, köztük mohácsi busók nyújtottak látványosságot a helybelieknek szombaton a városban a Kiskanizsai Polgári Olvasókör farsangi rendezvényén. A főtéren a Halis István Városi Könyvtár gólyalábasai fogadták a színes menetet, majd Balogh László polgármester, valamint a busók köszöntötték a megjelenteket. Második alkalommal rendezte meg a civil szervezet a busójárást, a tavalyi sikeres programot idén igyekeztek megismételni. Salamon Sándorné, az olvasókör elnöke elmondta, hogy a rendezvényre 17 busó érkezett Mohácsról a Baranya vármegyei település olvasókörének tagjai közül, velük régóta jó kapcsolatot ápolnak. Ez a rendezvény jó alkalom arra, hogy szélesebb kör megismerje a jelenleg 55 tagú kiskanizsai olvasókört és akár kedvet is kaphatnak a csatlakozáshoz. Az éves programjaikról is szólt az olvasókör elnöke: megtartják két nagyobb rendezvényüket, tavasszal az olvasóköri évfordulót, ősszel a dalostalálkozót, közben pedig részt vesznek a városi rendezvényeken, majd közösen búcsúztatják az évet.

Keszthelyi szálloda lett "Az Év Hotele"

Véget ért Az Év Hotele közönségszavazás hatodik évadának döntője, melyben 28 szálloda versenyzett a nézők voksaiért. Január első felében, két héten át lehetett szavazni a tíz döntős hotelre, ezek az öt nagy turisztikai régió első és második helyezettjeként kerültek a legjobbak közé. Az Év Hotele közönségszavazás döntőjének nyertese a nézők szavazatai alapján, így 2023 legjobb hotele a keszthelyi Sirius Hotel****superior lett, amely először vett részt a versenyben, a döntőben pedig a szavazatok 20,2 százalékát szerezte meg. A döntőben leadott szavazatok 19,9 százalékával a második a hajdúszoboszlói Hotel Aurum**** lett. A dobogó harmadik fokára pedig a balatonfüredi Hotel Vinifera Vine & Spa*****superior állhatott fel a döntőben leadott szavazatok 17,7 százalékával. Ez a balatoni hotel szintén újoncként vett részt a versenyben. Az Év Hotele díjat a verseny története során először nyerte el balatoni szálloda. Ráadásul két olyan balatoni hotel is a legjobb háromban végezett, mely 2023-ban fogadott először vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában