A hívatlan vendégeknek kedvez az enyhe tél

2024.02.03. 12:00

Meggyűlik a baja a szakembereknek a rágcsálókkal és a darazsakkal

Különös hozadéka is van az enyhe télnek: az ilyenkor menedéket és élelmet kereső rágcsálók sokaknak nem számítanak újdonságnak ilyenkor, ám az idei esztendőben a rendszerint a hideg hónapok alatt alig látott rovarok egyedivel is szép számmal találkozhatunk. A hívatlan vendégek irtásával foglalkozó szakembereknek ezért télen is rengeteg munkájuk van. Van, hogy a darazsak, van, hogy az egerek számát gyérítik.

Zaol.hu

Úgy tűnik, az idei tél is komolyabb hótakaró nélkül múlik majd el. Némi fagyott csapadék ugyan hullott az elmúlt hetekben, ám az nem maradt meg, köszönhetően a meglehetősen meleg időjárásnak. Az ilyen klimatikus környezetnek ugyan sokan örülnek, mert nem kell olyan vastagon öltözni, kevesebbet kell fűteni és kényelmesebb a szabadban is tartózkodni. Van viszont egy kevésbé áldásos hatása is a gyakran tavaszias időjárásnak. Mégpedig az, hogy ilyenkor nem pusztulnak el a komoly károkozásra képes rágcsálók, és a telente egyébként ritkábban látott rovarokból is jóval többel találkozhatunk.

A teljes cikket a teol.hu-n olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában