Lelki támaszt nyújtottak a betegeknek

2024.02.16. 10:30

Katolikus atyák látogatása a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban

A meghallgatás, az odafigyelés volt az alapgondolata hét katolikus atya látogatásának, akik a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház betegeit keresték fel a közelmúltban. A kórházlelkészség önkéntesei vezették körbe őket az osztályokon.

Antal Lívia

A kórház kápolnájában mondtak köszönetet a lelkészeknek a látogatásért

Fotó: Szent Rafael Kórház

A betegek világnapja alkalmából tartott eseményre Horváth István Sándor kórházlelkész hívta meg az atyákat, aki azt kérte tőlük, hogy figyelmesen hallgassák meg a betegeket és imádkozzanak velük.

– Tapasztalataim szerint a betegnek mindig van mondanivalója. Számos „miért?”-re szeretne választ kapni jelen élethelyzetében, de nem emberi okoskodást vár, hanem inkább vigasztalást. Ha meghallgatjuk, ő maga találja meg kérdéseire a választ, ha pedig együtt imádkozunk vele, ez segít neki elfogadni jelen helyzetét – mondta Sándor atya.

A Szent Rafael Kórház részéről Dancs Jenő ápolási igazgató köszönte meg az atyák segítségét és az önkéntes beteglátogatók rendszeres szolgálatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában