Sajtótájékoztató

2024.02.02. 19:00

Cseresnyés Péter: Javult a pedagógusok anyagi megbecsülése

A pedagógus-béremeléssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót pénteken Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki a tanárokkal szembeni bocsánatkérésre szólította fel mindazokat, akik az elmúlt időszakban azt terjesztették, hogy nem lesz béremelés.

Pásztor András

Cseresnyés Péter bocsánatkérésre szólította fel a hivatásos károgókat

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Cseresnyés Péter elmondta: a kormány az ígéretéhez híven végrehajtotta a pedagógusok béremelését, az átlagosan 32 százalékkal megemelt fizetéseket legkésőbb hétfőig megkapják a tanárok.

- Sajnos, Nagykanizsán is vannak hivatásos károgók, olyan politikusok, akik álhírekkel riogattak, például azzal, hogy a szakképzésben dolgozókra vagy éppen az óvodapedagógusokra nem fog vonatkozni a béremelés - emlékeztetett Cseresnyés Péter, aki rámutatott: minden pedagógus megkapta a béremelést, ami Nagykanizsán és környékén több mint ezer tanárt érint. - Mindez azt is jelenti, hogy a pedagógusok átlagbére 600 ezer forint fölé emelkedett.

Fotó: Szakony  Attila

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: reméli, hogy azok a tudorkák, akik megpróbálták félrevezetni a pedagógusokat, most előállnak és bocsánatot kérnek.

Cseresnyés Péter végezetül azt mondta: örül, hogy a pedagógusok anyagi megbecsülése javult, hiszen mindannyiunk közös érdeke az, hogy a jövő nemzedéke megfelelő tudással kerüljön ki a nagybetűs életbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában