Hamarosan a buslakpusztai lőteret is átadják

2024.02.06. 15:30

Napelem került a zalaegerszegi lőtér épületére

A városban működő lövészegyletek mintegy kétszáz tagot tudhatnak soraikban, világhírű sporteredményeik pedig magukért beszélnek. A felkészülést és a szabadidő eltöltését még jobban segítendő, napelemek kerültek a zalaegerszegi lőtér épületére, ami az önkormányzat energiahatékonysági beruházásainak egyik fontos állomása.

Mozsár Eszter

Balról jobbra: Somogyi Ferenc, Balaicz Zoltán, Góra Balázs, Gerencsér Miklós és Domján István

Fotó: Pezzetta Umberto

A Városi Sportlétesítmény Gondokság Intézményéhez tartozó épület korszerűsítése már a II. ütem részeként valósulhatott meg, s további önkormányzati fenntartású intézményekben építenek ki napelemes rendszert, mondta Balaicz Zoltán a helyszíni sajtótájékoztatón. 2023-ban összesen 527 millió forintot fordítottak energiahatékonysági beruházásokra. 

Az ebergényi lőtéri fejlesztés sajtótájékoztatóján 
Fotó: Pezzetta  Umberto

A polgármester hozzátette, nemsokára a buslakpusztai lőteret is átadják majd, ami a sportág további népszerűsítését, versenyek rendezését biztosítja, s ezen túl is számítanak a három egyesület együttműködésére. Domján István, a térség önkormányzati képviselője hozzátette, a két lőtér minden igényt kielégítő komplexummá vált.

A tájékoztatón Góra Balázs, a Polgári Lövész Egylet elnöke, Somogyi Ferenc, a ZTE Sportlövész Klub tagja, valamint Gerencsér Miklós, a Göcsej Sportlövész Egyesület képviseletében vett részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában