Közös munka és szórakozás

2024.02.13. 13:30

Hagyományőrző disznóvágásra gyűltek össze Dobriban

A falvakban is egyre kevesebb háztartásnál vágnak sertést. Dobriban igyekeznek őrizni ezt a hagyományt, harmadik alkalommal rendezett az önkormányzat hagyományőrző disznóvágást Dobriban.

Korosa Titanilla

Korán kezdte a munkát Dobriban a disznóvágáson a helyiek csapata. Estére vacsorára várták a falu lakóit a kultúrházba

Fotó: Korosa Titanilla

Lógár Zoltán polgármester elmondta, hogy igyekeznek megőrizni ezt a falusi hagyományt, melyre a falu apraja-nagyra ellátogat. Az idősebbek megmutatják a fiataloknak a munkafolyamatokat, ezzel átadják tudásukat a következő nemzedéknek.

Nagy készülődés előzte meg a programot a mintegy 110 lakosú településen. Jó alkalom ez arra, hogy a falu közössége összegyűljön közös munkára és szórakozásra egyaránt.

Ahogy a disznóvágásokon lenni szokott, korán reggel kezdődött el munka, egy 150 kilós sertést dolgoztak fel és készítettek hurkát, kolbászt, toros káposztát, sült húst az esti vacsorára a falu közösségének Imre Károlyné, Ilike szakácsnő irányításával.

Ismét nagy sikere volt a jó hangulatú rendezvénynek, melyen a Szegedi Mandulaszínház tagjai stílszerűen egy falusi disznóvágási bemutató adtak elő. A vacsora utáni zenés mulatsággal folytatódott a program.

Az eseményen megjelent és méltatta a programot Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában