Ünnepség

2024.02.29. 20:00

Elismeréseket adtak át az ápolóknak Nagykanizsán - fotógaléria és videó

A magyar országgyűlés február 19. napját, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Kossuth Zsuzsanna önfeláldozása, embersége alapköve volt a hazai ápolás fejlődésének. Ezen felvezetéssel kezdődött csütörtökön a Nagykanizsai Kanizsa Dorottya Kórházban rendezett megemlékezés és ünnepség, melynek keretében elismerő okleveleket is átadtak.

Pásztor András

Királyné Tompos Zsuzsanna (balról), Cseresnyés Péter képviselő, Homoki Gizella, Horváth Helga ápolási igazgató, Kustor Istvánné, Zámbó Anita, dr. Brünner Szilveszter főigazgató és Hóbor Rita

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepség elején a Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek Ifjúsági Vegyes Kara adott mini koncertet, majd Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő szólt az intézmény dolgozóihoz. Mint mondta: a technológia rohamos fejlődésével szakmák szűnnek meg és születnek újak, ám az oktató-nevelő munkát, illetve az ápolást és gondozást nem tudja elsajátítani a mesterséges intelligencia, hiszen szeretetre és törődésre a gépek nem képesek, csak az ember.

– Az elmúlt három évben nem tudtuk megünnepelni az ápolókat, hiszen a körülöttünk lévő világ a feje tetejére állt, világjárvány, háború és gazdasági válság pusztított – fogalmazott dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója, aki jelezte: bár az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülése javul, még messze nem tartanak ott a fizetések, amit ez a munka megérdemelne. – Egy kórház értékét sosem az épületek állapota vagy az orvosi berendezések ára határozza meg, hanem az intézményben zajló szakmai munka minősége. Tudom, hogy a kanizsai kórház ápolói magas színvonalon végzik munkájukat, éppen ezért minden elismerés megilleti őket.

Az ünnepi beszédeket követően elismerő oklevelek átadására került sor. Szakmai munkája elismeréseként oklevelet vehetett át Kustor Istvánné, a Neurológia és Stroke osztály szakápolója, Királyné Tompos Zsuzsanna, a Kardiológiai osztály ápolója, Homoki Gizelle, az Urológiai osztály szakápolója, Zámbó Anita szülésznő és Hóbor Rita, a Belgyógyászati osztály vezető ápolója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában