Csökkenthető a villanyszámla, valamint a környezeti terhelés is

2024.02.06. 19:00

Indul a LED-csereprogram Hévízen

A fürdőváros is csatlakozott a lakossági LED-csereprogramhoz, amelynek keretében a CYEB Kft. ingyen biztosít fényforrásokat annak, aki a régi, energiapazarló izzóit le akarja cserélni.

Péter B. Árpád

A lakossági LED-csereprogramhoz bárki csatlakozhat, a regisztráció csak néhány percet vesz igénybe

Fotó: ZH

Ezt jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere, felhívva a figyelmet: a regisztráció február 28-ig tart a ledcsere.hu oldalon. Itt a Jelentkezés gombra kattintva néhány perc alatt bárki „benevezhet”, akinek a nevére érkezik a villanyszámla. Kitöltéskor átvételi helyként Hévízt kell bejelölni.

Papp Gábor azt is tudatta, ennek időpontjáról e-mailben kapnak tájékoztatást a jelentkezők, s fontos, hogy a regisztrációt meg kell erősíteni a visszaigazoló elektronikus levélben található linken.

Az energiatakarékos izzókat május 24. és június 15. között lehet átvenni
Fotó: ZH

Hévíz első embere elmondta, az energiatakarékos izzókat május 24. és június 15. között lehet átvenni, erről majd külön értesítik a fürdőváros polgárait.

A LED-csereprogram az elmúlt évek egyik legnagyobb energiamegtakarítási projektje, hiszen már mintegy 800 település élt ezzel a lehetőséggel. A CYEB azt tudatta: az adatok kitöltése után csak a villanyszámlát kell feltölteni, viszont annak az összes oldala szükséges a regisztráció során.

A cég emlékeztetett: ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED-nek akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég az izzószálas égőhöz képest, így észrevehetően csökkenthető a háztartások villanyszámlája, valamint a környezeti terhelés is. Ráadásul ezek élettartama a sokszorosa a „klasszikus” izzókénak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában