Kampányt indított a Demokratikus Koalíció

2024.02.16. 18:00

Az emberek válasszák meg a köztársasági elnököt, javasolja a Demokratikus Koalíció

A köztársasági elnök közvetlen megválasztása mellett indított kampányt a Demokratikus Koalíció. Ezt jelentette be a párt választókerületi elnöke, Keresztes Csaba pénteken Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján.

Arany Gábor

Az elmúlt napok eseményeire utalva felidézte, hogy lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, és visszavonult a közélettől Varga Judit volt igazságügyi miniszter, mert pedofil-ügyben érintett személy kapott kegyelmet a közreműködésükkel. Keresztes Csaba úgy fogalmazott, Orbán Viktor tudomása nélkül ez a kegyelmi döntés nem születhetett volna meg, tehát szerinte "a miniszterelnök két nő szoknyája mögé bújt el, és feláldozta őket".
Mint mondta, a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor eddig három köztársasági elnököt jelölt, kettő idő előtti lemondásra kényszerült. Ezek után a Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az új köztársasági elnököt ne az országgyűlés válassza meg, hanem a döntést az emberek közvetlenül hozzák meg. Erre kiváló alkalmat kínál a június 9-ei választás, mondta. Ennek támogatására aláírások gyűjtésébe kezdett a DK online és papíralapon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában