Egyéni megmérettetésen vettek részt

2024.02.08. 15:30

A zalai 12. évfolyam első lett a négy megye matematikaversenyén

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium rendezte a 17. Négy megye matematikaversenyét. Baranya, Somogy, Tolna és Zala vármegyét a vármegyei viadalok első hat helyén végzett 11. és 12. évfolyamos diák képviselte.

Benedek Bálint

Patard Máté 2. helyezett lett

Fotó: Szakony Attila

A versenysorozat megálmodói és lebonyolítói alapítványok, Zala vármegyében a Matematikai Tehetségekért Alapítvány teszi lehetővé a seregszemlét. 

Dr. Pintér Ferenc, az alapítvány elnöke elmondta: Zalát a nagykanizsai Batthyány-gimnáziumból hat, a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumból 4, míg a keszthelyi Vajda-gimnáziumból kettő tanuló képviselte. 

- A diákok évfolyamonként egyéni versenyben vettek részt, és ez alapján díjazzuk őket - fogalmazott. - A csapatverseny eredményét a vármegyék 5-5 legtöbb pontot elért tanulói pontszámának összege adja évfolyamonként és összesítve is. Zala vármegye együttese az idei évben valamivel halványabban szerepelt az elmúlt évekhez viszonyítva, összesített versenyben harmadik lett. Az évfolyamonkénti versenyben a 11. évfolyamos diákok 3. helyezést értek el, de pontszámuk az őket megelőzőktől elmaradt.

Szeglet Bálint Péter (Zrínyi-gimnázium)
Fotó: Pezzetta Umberto

Az alapítvány vezetője kiemelte: a 12. évfolyam viszont kifejezetten jól szerepelt Zalában, hiszen Baranya vármegyével holtversenyben első helyen végeztek. Az egyéni versenyben a 11. évfolyamon a legjobb zalai 10. helyezett volt, ám a 12. évfolyamon Szeglet Bálint Péter (Zrínyi-gimnázium) és Patard Máté (Batthány-gimnázium) azonos pontszámmal 2. helyezett lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában