Zaol podcast

2024.02.18. 07:00

A szülők tudatosabban gondolkoznak, egyre többször kerül a gyerek kezébe mobiltelefon helyett könyv - mondta Benke Dániel

Benke Dánielt, a nagykanizsai Halis-könyvtár könyvtárosát az olvasási szokásokról kérdeztük. A bibliotékában megannyi korosztály megfordul, akiknek különböző az ízlésük, sokfajta témában lapozzák fel a könyveket.

Benedek Bálint

Benke Dániel könyvtáros szerint a bibliotéka élményt ad és olvasásra buzdít

Fotó: Szakony Attila

A történész végzettségű könyvtáros szerint a látogatók kifejezetten kedvelik a könyveket, gyakran olvasnak, az életük fontos részét képezi a kötetek tanulmányozása. Bár szerinte az internet berobbanásával visszaesett az olvasási kedv, mostanában azt veszi észre, hogy egyre több szülő gondolkodik tudatosabban. Talán felismerték azt, hogy a mobiltelefon képernyőjét bámulva a gyermekeikből eltűnik az érdeklődő kíváncsiság, a fantáziaviláguk szegényesebb lesz.

- Végre felfedezték azt, hogy a könyvtár nem egy poros hely, ahol szódásszifon szemüvegben ülő nénik pisszegik le a hangosabban beszélőket, hanem a bibliotéka élményt ad - folytatta. - Megannyi programmal várjuk a családokat, igyekszünk különféle tematikus napokkal ösztönözni minden generációt, hogy a könyvek olyan kikapcsolódást nyújtanak, melyet semmi más nem pótolhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában