Kulturális pezsgés Gyenesdiáson

2024.02.28. 15:14

A nagyközségben egymás után sorjáznak a programok

Gazdag a tavaszkezdet kulturális kínálata Gyenesdiáson: se szeri, se száma a vonzó programoknak.

Péter B. Árpád

A Traccsparti legutóbbi vendége Péterfy Bori volt

Fotó: önkormányzat

A sort néhány nappal ezelőtt a Traccsparti nyitotta Péterfy Borival, akivel zenei, színházi és filmes munkáiról is beszélgetett Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház igazgatója. E sorozat következő vendége március 6-án Tenki Réka Jászai Mari-díjas színésznő lesz, akit a publikum számos mozi- és tévéfilmben is láthatott az elmúlt majdnem két évtizedben.

A Traccsparti-sorozatban legutóbb Péterfy Borival beszélgetett Szabó Zsolt Szilveszter
Fotó: önkormányzat

Gyenesdiáson két nap múlva nőnapi műsort láthatnak a Községháza vendégei, amelyen Babai Norbi szórakoztatja az egybegyűlteket, majd március 11-én az Oscar-díjas filmzenék világában merülhetnek el az érdeklődők, Kiss Tamás karnagy segítségével. Ezt a programot stílszerűen az Oscar-gálához időzítve rendezik. A nemzeti ünnepet megelőző napon pedig – a hagyományoknak megfelelően – a nagyközségben is megemlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról.

Március 16-án Lepke-túrára várják a természetjárás kedvelőit, s ezen a napon kezdődik a 24 órás Újszövetség maraton, amelyhez felolvasóként is lehet csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában