Felújított utakat adtak át Döbröcén

2024.02.22. 11:00

A községben 600 méteren, a főúton pedig 3,7 kilométeren dolgoztak a kivitelezők

Három útfejlesztést adtak át Döbröcén, ezek jelentősen javítják a településen és a térségben élők közlekedési komfortját.

Péter B. Árpád

Belterületi szakaszok is megújultak Döbröcén, b-j Mórocz József, a Magyar Közút zalai igazgatója, Nagy Bálint, Takács Lászlóné, Nagygörbő polgármestere és Gulyás András

Fotó: Halász Gábor

Gulyás András polgármester leszögezte, e beruházásokkal a Döbröcén élők régi álma valósult meg.

– A Magyar falu program (MFP) keretében a Rákóczi út 200 méteren, a hegyi út pedig négyszáz méteres szakaszon kapott új burkolatot, s ezzel nagyot lépett előre közösségünk – fogalmazott a település első embere. – Emellett a Magyar Közút Zrt. saját forrásból teljes mértékben felújította a Sümegcsehi és Nagygörbő közötti 3,7 kilométeres útszakaszt, amely az egész térség számára rendkívül fontos beruházás volt.

Belterületi szakaszok is megújultak Döbröcén, balról Gulyás András, Mórocz József, a Magyar Közút zalai igazgatója, Takács Lászlóné, Nagygörbő polgármestere és Nagy Bálint
Fotó: Halász Gábor

Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője emlékeztet: itt kétrétegű burkolat-megerősítést végeztek a szakemberek, szűk egy hónap alatt végezve a munkálatokkal. Ez a beruházás mintegy 200 millió forintba került, amelyet a Magyar Közút saját költségvetéséből biztosított.

– A magyar kormány elhivatott a közlekedésfejlesztés területén is. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy 2010-ben három gyorsforgalmi út érte el az országhatárt, ma kilenc, s az év végére tíznél tartunk majd – összegzett Nagy Bálint. – Az elmúlt több mint tíz évben 2500 milliárd forintot költött az állam arra, hogy új gyorsforgalmi utakat építsen, fontos célként megfogalmazva, hogy az országhatárok minden irányban elérhetők legyenek autópályán.

Jó úton járhatnak. Az átadáson (b-j) Gulyás András, Takács Lászlóné, Nagygörbő polgármestere és Nagy Bálint
Fotó: Halász Gábor

Emellett az is vállalt cél, hogy a településekről 30 percen belül bárki a legközelebbi gyorsforgalmi útra juthasson, és minden megyei jogú városnak legyen autópálya összeköttetése.

Nagy Bálint elmondta, 2022 májusától az Építési és Közlekedési Minisztérium 18 csomópontot, valamint 132 kilométernyi utat adott át és fejlesztett, 424,1 milliárd forint értékben.

A politikus kijelentette: nagyobb időtávban, 2010 és 2023 között 6736 kilométer fő- és mellékút újult meg, kétezer kilométernyi új szakasz épült, valamint 80 csomópont és 15 híd épült meg vagy korszerűsödött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában