Petőfi gála, először

2024.02.16. 19:00

A közösségépítésben hisznek Zalaszentbalázson – videó

A Petőfi-iskola történetében először rendezték meg a Petőfi gálát pénteken Zalaszentbalázson. A programon az iskola valamennyi osztálya és művészeti csoportja, vagyis 150 fő mutatkozott be a művelődési ház színpadán a szülők előtt.

Benedek Bálint

A végzős, 8. osztályos diákok a szüleiket is felkérték egy táncra

Fotó: Szakony Attila

Egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian gyűltek össze a kulturális programra, melyen Kovácsné Bali Lívia, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket. Beszédében elmondta: ezzel az eseménnyel szeretnének hagyományt teremteni. Ezenkívül céljuk, hogy az iskola továbbra is nyitott legyen a szülők előtt. Fontosnak tartják a közösségépítést, az összetartozás érzésének az erősítését.

– Ezentúl minden évben lehetőséget biztosítunk az osztályok és művészeti csoportok bemutatkozására – folytatta. – Az életünk fontos pillanatait megőrizzük az emlékezetünkben, 40 éve ezen a színpadon állva búcsúztam 8. osztályosként a közösségtől. Most pedig itt lehetünk a mostani generációval együtt, ami szintén egy felemelő pillanat. Az elmúlt hónapokban a gyerekek a pedagógusokkal együtt szívvel-lélekkel azon dolgoztak, hogy nagyszerű műsort állítsanak össze.

A köszöntők sorában Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is szólt az egybegyűltekhez. Az igazgató szavaihoz kapcsolódva felidézte a gyermekkorának emlékezetes pillanatait, hiszen számára az általános iskolai évek sok élményt adtak.

– Fontos, hogy ezek a fiatalok később is kötődjenek a zalaszentbalázsi közösséghez, élményt és ilyen rendezvényeket kell adni nekik – fogalmazott. – Minden egyes iskolában eltöltött kellemes nap, ünnepség, amit a tanárok szerveznek a gyerekek aktív részvételével, megerősíti bennük a hitet, hogy fontosak ennek a településnek. Jó érzés azt látni, hogy a szülők és nevelők közösen tettek egy nagy lépést ezért.

A közel kétórás műsorfolyamot a 8. osztályos diákok tánca nyitotta, akik a betanult lépéseket követően a szüleiket is felkérték egy keringőre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában