Mozgalmas hónapok előtt

2024.02.09. 18:30

A keszthelyi zeneiskolában több mint ötszáz gyermek pallérozódik

Mozgalmas időszak előtt áll a keszthelyi Festetics György Zeneiskola, amelyben egymást váltják majd a koncertek, versenyek s rendezvények.

Péter B. Árpád

Kiemelkedő eredményeknek se szeri, se száma az intézményben. A VII. Szűcs József fafúvós versenyen Merics Edit kiemelt arany, Tégla Benedek és Markal Márk pedig ezüst minősítést kapott. Felföldi Gábor felkészítő tanári, Babos Judit pedig korrepetitori különdíjban részesült

Fotó: Zeneiskola

Babos Lajos, az intézmény vezetője elmondta, január legvégén a magyar kultúra napja apropóján jótékonysági hangversenyt rendeztek, amelyen az iskola pedagógusai és növendékei léptek fel, a folytatásban pedig elindítják bérletes sorozatukat az intézmény baráti körével karöltve. Ebben három koncertet kínálnak az érdeklődőknek a tavasz során: előbb a zenei pályán továbbtanuló volt növendékeik lépnek fel, amit egy tanári hangverseny követ, a záróakkord pedig májusban a versenygyőztes növendékek gálája lesz.

Az iskola tanárai és növendékei teltházas jótékonysági hangversenyt adtak nemrégiben a magyar kultúra napja jegyében
Fotó: Zeneiskola

– Márciusban rendezzük az immár tizenharmadik zalai vonóstalálkozót, áprilisban pedig a Helikoni Ünnepségek komolyzenei kategóriájának szervezésében oroszlánrészt vállal iskolánk – folytatta Babos Lajos. – Ezen felül rendszeresen tartunk majd tanszaki koncerteket, növendékhangversenyeket, s tervezünk hangszerbemutatót és nyílt napot is a tavaszi időszakban, tehát nagyon sok és színes program vár ránk a nyár kezdetéig.

Az intézményvezető elárulta, ezek pontos időpontjáról az iskola közösségi felületein adnak tájékoztatást az érdeklődőknek, s itt eredményeikről is folyamatosan beszámolnak.

Az iskola tanárai és növendékei teltházas jótékonysági hangversenyt adtak nemrégiben a magyar kultúra napja jegyében
Fotó: Zeneiskola

Babos Lajos lapunk kérdésére úgy fogalmazott, a Festetics György Zeneiskola az első félév munkája alapján továbbra is sikeres és eredményes, s mintegy 530 növendék képzéséről gondoskodnak napról napra.

– Azt tapasztaljuk a mindennapokban, hogy népszerű a zeneoktatás, a gyerekek pedig szívesen járnak hozzánk, ami örömteli s feltétlenül biztató a jövőre nézve – szögezte le az intézmény első embere, emlékeztetve: a közelmúltban megújult az iskola külső homlokzata és

a hangversenyterem is, amely már eddig is sok szép élménnyel ajándékozta meg a betérőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában