Blanka 3430 gramm, 49 centiméter

2024.01.01. 12:13

Zalaegerszegen született 2024 első babája

Akárcsak az elmúlt esztendőben, 2024-ben is Zalaegerszegen a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban jött világra az ország első babája, mégpedig az új év első percében.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mahsun YILDIZ

Dr. Vörös Zéta adjunktus,  ügyeletvezető főorvos érdeklődésünkre arról számolt be, hogy az édesanya problémamentes terhessége 39. hetében spontán megindult szülés eredményeként, természetes úton jött világra a kislány csecsemő 3430 grammos súllyal, 49 centiméterrel. Az édesanya annyit engedett még közölni, hogy a kislány a Blanka nevet kapta, és egy fiútestvér mellé érkezett a családba. Anya és gyermeke jól van.

Évtizedes hagyományt követve Vigh László országgyűlési képviselő köszöntette az édesanyát és újszülöttjét, a jókívánság mellé ajándékcsomagot is átadott. Az esemény kapcsán Vigh László arról szólt, hogy közvéleménykutatás alapján az év szava a gyermek lett, és azt jelenti: hit, remény, szeretet. Ha gyermekünk van, akkor mindenünk van, mert ő határozza meg a jövőnket, mondta. Ezért tartja fontosnak, hogy az év első gyermekét és szüleit köszöntse. Emellett köszönet illeti a kórház összes dolgozóját, akik az év minden napján, órájában, percében dolgoznak, és ők segítik a világra a gyermekeinket.

Blanka édesanyja nem kívánt a nyilvánossággal több információt megosztani, és a fényképezéstől is elzárkózott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában