Online térben is dolgoztak

2024.01.31. 14:30

Programozási versenyt tartottak általános iskolásoknak a Zsigmondy-technikumban

A Zsigmondy-technikum októberben Scratch programozási versenyt hirdetett az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói számára. A viadal eredményhirdetését nemrégiben tartották az intézményben.

Benedek Bálint

Az általános iskolások programozóversenyen bizonyították rátermettségüket és tudásukat

Fotó: ZH

A versenyen a programozással ismerkedő gyerekeknek Scratch programozási környezetben kellett kreatív feladatokat megoldaniuk. Ez a világ legnagyobb programozó közössége gyerekeknek és egy programozási nyelv vizuális felhasználói felülettel, ami fiatalok számára elérhetővé tesz digitális történeteket, játékokat és animációkat. A Scratch a Scratch Alapítvány által tervezett, fejlesztett és moderált. 

A díjátadón Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója elmondta: a Scratch támogatja és fejleszti a számításos gondolkodást, a problémamegoldó készségeket. Ezen kívül segíti a kreatív tanítást és a tanulást, valamint az önkifejezést és az együttműködést a számítástechnikában. Két fordulóban zajlott a verseny, az első online térben zajlott, a második december elején az iskola Erdész utcai telephelyén. A gyerekeket Kele Krisztián, Halminé Mikó Erzsébet, Boda Tamás, Vámosi Ferenc és Vlasics Gyula készítette fel. A viadalon eredményesen szerepelt, de helyezést nem ért el: Bárdosi Benett Barna (Nagykanizsa Batthyány), Lancz Dominik (Letenye Andrássy), Nagy István (Zalaszentbalázs Petőfi). Eredmények: 1. Gódor Barnabás (Nk. Hevesi), 2. Virág Zsombor (Z. Petőfi), 3. Tóth Gergő (Nk. Bolyai).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában