Kitüntetéseket is átadtak

2024.01.03. 18:19

Negyedszázada az önállósulás útján Dobronak

Magyar nemzetiségű személyeket is kitüntettek Dobronak önkormányzati ünnepén. A muravidéki településen az elmúlt esztendő végén emlékeztek meg az önálló közigazgatási egység létrehozásának 25. évfordulójáról.

Gyuricza Ferenc

A dobronaki ünnepség kitüntetettjeinek egy része a kép jobb szélén álló Marjan Kardinar polgármesterrel. Jobbról a harmadik Toplak Alenka

Forrás: Népújság

A Muravidék egyik legnagyobb arányban magyarok által lakott települése, Dobronak a többségében szintén magyarlakta Zsitkóccal, illetve Strehovcival együtt 1998-ban döntött úgy, hogy az önállósulás útjára lép. A szomszédos államban a közigazgatási rendszer alapegységeit ugyanis nem a települések, hanem azok – kvázi járási szintű – szövetségei, az úgynevezett községek alkotják. A negyedszázados évfordulón Marjan Kardinar polgármester arról beszélt, hogy helyes döntést hoztak 25 évvel ezelőtt, hiszen azzal alapozták meg Dobronak és az említett másik két település töretlen fejlődését.

A rendezvény keretében – ahogy a korábbi községi ünnepeken is – kitüntetéseket és elismeréseket adtak át az arra érdemesítetteknek. A nemzettudat erősítése, valamint a nyelv, a kulturális élet és a hagyományok megőrzése, illetve fejlesztése terén végzett odaadó és sokoldalú munkájáért Dobronak község plakettjét Toplak Alenka vehette át. Ugyanebben a díjban részesült Szekeres Mária, a községi hivatal munkatársa, valamint a Dobronaki Környezeti és Idegenforgalmi Intézet is. Polgármesteri elismerést mások mellett Szomi Erik, a Muravidéki Vágta lovasverseny évek óta egyik legsikeresebb résztvevője kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában