Köszöntötték a családot

2024.01.05. 14:00

Megszületett Nagykanizsa első idei babája, Benett

Az első nagykanizsai újszülöttet, Pozsgai-Sneff Benettet köszöntötte pénteken a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Benedek Bálint

A látogatás egyik pillanata, balról: Balogh László, dr. Pozsgai-Sneff Regina és Cseresnyés Péter

Fotó: Szakony Attila

Az újév harmadik napján, egészen pontosan 13 óra 56 perckor született meg a nagykanizsai család első gyermeke, Benett. A kisfiú császármetszéssel jött világra 3850 grammal és 56 centiméterrel. A szülést levezető orvos, a szülészet- és nőgyógyászati osztály megbízott osztályvezetője, dr. Füle Lajos elmondta: az édesanya a terminuson tíz nappal túlhordta a csecsemőt, akinek már tavaly meg kellett volna születnie. Viszont a jól fejlett, egészséges újszülöttet a törékeny édesanya spontán módon nem tudta volna világra hozni, ezért végeztek császármetszést.

– Első babánk, alig vártuk már az érkezését, nagyon boldogok vagyunk, anyatejjel táplálom – mondta az édesanya, dr. Pozsgai-Sneff Regina, az egyik bank jogtanácsosa. – Eddig a fővárosban éltünk, de a baba érkezése miatt a férjemmel, dr. Pozsgai-Sneff Tiborral együtt Nagykanizsára költöztünk.

Balogh László polgármester egy csokor virággal és ajándékokkal érkezett köszönteni. A városvezetőt mindig nagy örömmel tölti el Nagykanizsa első szülött gyermekét és édesanyját köszönteni, égi áldás, hogy mindezt sokadik alkalommal teheti.

– A gyermek a jövő reménye, aki most év elején, még közel a karácsonyhoz született – folytatta. – Elfogultságomat nem leplezhetem, hiszen 2,5 hónapos az első unokám, aki szintén kisfiú. Minden rezdülését figyeljük, bizonyára a nagykanizsai család ugyanígy érez.

Cseresnyés Péter ugyancsak több meglepetéssel érkezett, s mellé sok boldogságot kívánt az édesanyának az új, számukra igazán szép évhez.

– Nagy öröm a kisbaba érkezése, hiszen ez azt bizonyítja, hogy a mostani fiatalok is fontosnak tartják a családot s annak egyik összetartó erejét, a gyermeket – vélekedett. – Az elmúlt időszakban a kormány támogatásának köszönhetően egyre több gyermek születik és a tendencia csak fokozódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában