Önkormányzati döntések

2024.01.31. 19:00

Májusban nyit a játszótér a lenti strandfürdőnél

A tervek szerint májusban kinyit a lenti strandfürdőnél kialakított játszótér és mellette a komfortpont. Erről is szó volt az önkormányzati képviselő-testület szerdai ülésén.

Korosa Titanilla

A játszótér nyitásáról is tájékoztatott Horváth László polgármester (középen), balra Drávecz Gyula alpolgármester, jobbra dr. Csizmazia Bernadett jegyző

Fotó: Korosa Titanilla

Nem először került a testület elé a zöldváros programban a fürdő területén kialakított játszótér, sportpályák és a komfortpont üzemeltetésének kérdése. Utóbbi a sportpályák és játszótér kulturált kiszolgálását elősegítő építmény, melynek fő funkciói a játék- és sportfunkciókat igénybe vevő látogatók kiszolgálása. Az épületben fedett teraszt, vizesblokkot, normál használatú és akadálymentes illemhelyeket alakítottak ki. 

Fotó: Korosa Titanilla

Az önkormányzat több alkalommal írt ki pályázatot a létesítmények üzemeltetésére, ám a legutóbbi felhívásra, melynek határideje ez év január 16. volt, nem érkezett pályázat, ezért az ülésen az eljárást eredménytelenné nyilvánította a testület és új pályázat kiírásáról döntöttek. Ennek benyújtási határideje április 9. a játszótér és sportpályák, illetve a komfort esetében is, előtte április 3-ig van lehetőségük a pályázóknak megtekinteni az ingatlant és az eszközöket. Az ülésen Horváth László polgármester arról tájékoztatott, hogy ha ezen határidőig sem érkezik érvényes pályázat a létesítmények üzemeltetésére, akkor az önkormányzat május 1-jén megnyitja a látogatók és a fürdővendégek előtt a játszóteret és a komfortpontot és október 31-ig tart majd nyitva.

Fotó: Korosa Titanilla

Tárgyalta a képviselő-testület továbbá a Volánbusz Zrt. Lenti közigazgatási területén az elmúlt évben végzett feladatairól szóló beszámolóját is. Az ülésen elhangzott, hogy a busztársaság közlekedési bevétele mintegy 6,5 millió forint volt, amely 1,3 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához viszonyítva. A közvetett költségek viszont emelkedtek, részben ezért a társaságnak 7,5 millió forint ellentételezési igénye van a város önkormányzatával szemben a szerződés értelmében. 

Fotó: Korosa Titanilla

Arról is szó volt az ülésen, hogy a közlekedésben márciustól érvényes változások a tarifákat érintik, viszont a helyi és helyközi járatok számát és a menetrendek módosítását nem. 

Fotó: Korosa Titanilla

Továbbá az is elhangzott, hogy a Lentiben is előforduló gázüzemű buszok forgalomba helyezésével fiatalodott az autóbuszpark, csökkent a buszok átlagéletkora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában