Gyuri nem a levesben végezte

2024.01.03. 12:30

Kakasok szálltak ringbe Kerkabarabáson

Nem akármilyen programmal zárták az évet Kerkabarabáson, a helyi kakasoknak hirdettek szépségversenyt.

Korosa Titanilla

Előtérben a kakasszépségverseny főszereplői Kerkabarabáson, a szárnyasokat a iztobságkedvéért ládákban vitték a rendezvény helyszínére jobbra a szervezők és a zsűri tagjai a sokak érdeklődését felkeltő programon

Fotó: Korosa Titanilla

A szervezők elmondása szerint a „Falu legszebb kakasa” címmel meghirdetett esemény olyannyira volt megtévesztő, hogy többen azt gondolták elsőre, hogy a helyi férfiakat szólították meg ezzel a felhívással. Mint aztán kiderült, valóban a baromfiudvar királyait vonultatták fel a zsűri előtt, akik nemcsak a nézést és a járását figyelték a haszonállatoknak, hanem a korát, a tollazatát és más jegyeit is.

-Az év végén egy falubeli társaságnál merült fel az ötlet, hogy szervezzük meg a kakasszépségversenyt, amit aztán a helyi vendéglátóegység és kisbolt, a falugondnok, illetve az önkormányzat szervezett meg közösen – mondta el a hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményről Paál István polgármester. - Kiderült, hogy vevő erre a helyi közösség, a faluban közel 30 háznál már csak haszonállatokat, de így is 14 kakas lépett a zsűri előtt.

Szilágyi Krisztina falugondnok és ifj. Köppel Szilárd alkották a bíráló bizottságot. Szilágyi Krisztina az értékelés szempontjait sorolta fel, eszerint figyelembe vették a kukorik korát, kinézetét, termetét, csőrét, tollazatát, egészségügyi állapotát és egytől tízig adták a pontokat. A hibás taréj vagy a hiányos tollazat kevesebb pontot ért.

A legtöbb pontot, ezzel a Falu kakasa címet Pál Endre, Bandi bácsi Gyuri nevű kakasa kapta. A tulajdonos elismerő oklevéllel nyugtázhatta kakasa kiemelkedő szereplését, Gyuri pedig szépségének köszönhetően örülhetett, hogy egyelőre nem a levesben végezte.

A polgármester hozzátette, hogy a humoros évzárórendezvény megmozgatta a falu közösségét, sokan voltak kíváncsiak a kakasokra, illetve a szervezők vendégül is látták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában