Pályázatot írt ki a Vöröskereszt

2024.01.25. 10:00

Idén is elnyerhető a Humanitárius Település cím

A napokban írta ki a Magyar Vöröskereszt a Humanitárius Település címre vonatkozó pályázatát – olvasható a szervezet sajtóközleményében.

Korosa Titanilla

Iklódbördőce 2013-ban nyerte el a címet, amit azóta meg is erősítettek

Fotó: Korosa Titanilla

Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete 2008 óta évente adja át a Humanitárius Település címet az arra érdemeseknek. A sikeresen pályázó városok, falvak egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a település határában lévő üdvözlőtáblán is elhelyezhetik a Humanitárius Település jelzést.

„A címet sikerrel megpályázó települések esetén a Magyar Vöröskereszt igazolja, hogy a szervezet eszmeiségét és hét alapelvét; az emberiességet, pártatlanságot, semlegességet, függetlenséget, önkéntességet, egységet és egyetemességet tiszteletben tartják” – fogalmazott Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt elnöke.

A szervezet a pályázati anyagokban többek között azt vizsgálja, hogy a pályázók mennyire tevékenyen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.

A települések méretüktől függetlenül adhatják le pályázati anyagukat falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész kategóriában. A szervezet március 31-ig online formában és postai úton is fogadja a pályázati anyagokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos ünnepségen vehetik majd át az elismeréssel járó okleveleket.

A cím megalapítása óta már 60 település nyerte el ezt a címet.

Zalában is több település büszkélkedhet a Humanitárius település címmel, köztük Iklódbördőce, ahova 2013-ban került a díj először, majd 2019-ben megerősítették ezt, így jogosultak lettek a cím örökös viselésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában