2018 őszén hunyt el

2024.01.17. 11:00

Emléktáblát avatnak Kapiller Imre levéltáros tiszteletére

Arany Horváth Zsuzsa

Archív képünkön a hátsó sorban középen áll Kapiller Imre az 2018-as májusi, városbírókról szóló történeti konferencia előtt

Forrás: ZH-Archívum

2018 őszén hunyt el Kapiller Imre történész, a Zala Megyei Levéltár munkatársa, akinek a munkásságát méltatva 2020-ban emlékkötetet szerkesztettek pályatársai, barátai, a hazai történész szakma jeleseinek tanulmányaiból. Az emléktáblát január 19-én, pénteken 11 órakor leplezik le a levéltárnak otthont adó Széchenyi tér 3.-5. szám alatti épületben. Köszöntőt mond prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, aki maga is a zalai levéltár munkatársa volt, így közeli munkakapcsolat fűzte Kapiller Imréhez. Az avató beszédet dr. habil. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója tartja, aki szintén a zalai tudományos műhelyből indult. A Béres János szobrászművész által készített emléktábla Zalaegerszeg önkormányzata és Kapiller Imre tisztelői, barátai támogatásával valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában