Ismét teljes az év a Keresztury VMK-ban

2024.01.16. 17:30

Élő zenés koncertek, kiállítások, előadások és családi napok

A Keresztury VMK első féléves kínálatát ismertették kedden délelőtt a VMK Cafféban. A tavalyi csonka esztendő és a korábbi időszak nehézségei után idén ismét egész évben színes programokkal várják az érdeklődőket.

Mozsár Eszter

Schneidler-Czvtikovics Dóra, Flaisz Gergő és Bednárikné Rácz Enikő a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Több mint húsz szabadtéri nyári rendezvénnyel készülnek, valamint május elsején egy városi majálist szerveznek az önkormányzattal közösen, amiről később részletesen tájékoztatják a sajtót. Változás még, hogy a prószafesztivált és a gyereknapot külön tartják, az első pünkösdhétfőn lesz, míg a kicsiknek szóló program egy héttel később a Vizslaparkban.

- Nagyon sokan kedvelik az élő könnyűzenei klubkoncertjeinket, amit a Hangfoglaló program keretében valósítunk meg idén is. Január 26-án az Ismerős Arcok 25 éves jubileumi turnéjának lesz az első állomása Zalaegerszeg. Örvendetes továbbá, hogy az együttes a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekarral közös augusztus 20-ai ünnepi koncertjét február 2-án a Budapesti Kongresszusi Központban mutatja be, amiről televíziós felvétel készül. Rajtuk kívül a klubkoncertek fellépői között lesz például a Hiperkarma, a Road, az Esti Kornél, a Bohemian Betyars & Csaknekedkislány, a Depresszió, a Lord és a Blahalouisiana – ismertette az igazgató.

Újdonságként indul a szórakoztató tudományos, ismeretterjesztő stand up-sorozat, folytatta Schneidler-Czvitkovics Dóra igazgatóhelyettes. Február 20-án a Nobel-békedíjas dr. Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató a mikroműanyagokról, április 3-án dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus a globális elitről, május 14-én pedig dr. Mérő László matematikus, pszichológus a mesterséges intelligenciáról tart előadást.

- Folytatjuk közkedvelt programsorozatainkat, havonta jelentkezik a Világjáró, a Pszichofilmklub és a Szöveg(l)elő. Februárban spirituális témájú, négy alkalmas programsorozat indul, Demján-Antal Judit lesz az első vendég. Március 12-én dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus arról beszél, hogy miként tartsuk életben a szenvedélyt a hosszú távú párkapcsolatokban. Áprilisban Kepes András érkezik, aki új könyvét is dedikálja. Ugyancsak áprilisban lép színpadra József Attila-esttel Vecsei H. Miklós színművész és Balla Gergő. Májusban Für Anikó és Hrutka Róbert zenés irodalmi estjére várjuk a közönséget.

A Gönczi Galériában a héten ef. Zámbó István képzőművész, márciusban sajtófotó, áprilisban Jankowski Ryszard keramikus iparművész, májusban Miklosovits László grafikusművész, augusztusban pedig a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep kiállítása nyílik. Tavasszal Pókember-nappal, képregénybörzével és díszmadár-kiállítással kedveskednek a családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában