Zalai kis iskolák sikere

2024.01.24. 15:30

Csesztregre és Tófejre is került díj

A Magyar Diáksport Szövetség az elmúlt pénteken jutalmazta a 2022-23-as tanév legkiválóbb sporteredményeket elért iskoláit, testnevelőit. Zalába ez alkalommal két elismerés jutott.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Az eseményre Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia rendezvénytermében került sor. A díjátadóra meghívást kapott a mindössze 173 főt számláló Kerkai Jenő Általános Iskola vezetősége is. Az országos rendezvényen a köznevelési intézmények közül Zala vármegyét a Tófeji Kincskereső Általános Iskola testnevelőjével, Szanati Józseffel együtt képviselték.

Csiszárné Németh Szilvia, a csesztregi iskola igazgatója elmondta, hogy nagy izgalommal készültek a neves eseményre, melyre az iskola történetében eddig még soha nem volt példa. A díjátadón az ország kis iskolái közül a második legeredményesebb intézmény lett a csesztregi.

– A gyerekek családja, a tanulótársak és az iskola munkatársai méltán lehetnek büszkék az elért teljesítményre. Az iskolai testnevelés órákon kívül a heti két sportkör segítette a felkészülést. A versenyekre való eljutásban az anyagi támogatást a Zalaegerszegi Tankerületi Központ biztosította. Emellett mondunk köszönetet a kerkafalvai önkormányzatnak, a Zalabaksa Községi Sportegyesületnek, a Csesztregi Községi Sportegyesületnek és alelnökének és Pórszombat polgármesterének, Tánczos Lászlónak. A nyári szünet első hetében Debrecen adott otthont a 200 fő alatti kisiskolák országos versenyének. Itt iskolánk tanulói atlétikából és labdarúgásból is képviselték Zala vármegyét. A fiúcsapat atlétika többpróbában az ezüstéremnek örülhetett. Egyéni összetettben Bazsika Botond negyedik, Bagó Benett hetedik helyen végzett. Labdarúgásban a csapat bronzérmes lett, Bazsika Botond érdemelte ki a gólkirály címet. Felkészítőjük Bosnyák Ervin és Kissné Szatmári Szilvia testnevelő tanárok. A versenyeken az iskolát képviselő csapat tagjai: Bagó Benett, Bakonszegi Péter, Bazsika Botond, Burján Artúr Dániel, Czender Szebasztián, Horváth Dominik, Kocsis Márk, Lelkes Boldizsár, Németh Kevin, Rákos Gergő, Tánczos Kornél és Zsohár Marcell. Hasonló fényes sikereket remélünk az idénre is!

A csesztregi iskola diákolimpián szereplő tanulói az oklevéllel és a plakettel 
Fotó: Korosa Titanilla

Zala vármegyében a legeredményesebb testnevelő Szanati József, a Tófeji Kincskereső Általános Iskola pedagógusa lett, aki örömét fejezte ki az elismerés kapcsán. Elmondta továbbá, hogy 17 éve dolgozik már testnevelőként a tófeji iskolában, ahol ugyanennyi ideje vezeti a birkózók edzéseit. A diákolimpián a labdarúgás mellett ebben a sportágban, illetve még grundbirkózásban indulnak, melyben tavaly a lányokkal országos döntőt nyertek és dobogós helyezéseket értek el. Ennek is köszönhető az MDSZ elismerése. Hozzátette, hogy az eredmények mögött sok-sok munka van. Mindehhez kellenek az ügyes, szorgalmas gyerekek, valamint az igazgató, a tanári kar és a szülők támogatása, segítsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában