Jótékonyság

2024.01.30. 12:30

AZ MMSZ Gondviselés Házára figyeltek a donátorok

A Keszthelyen működő Pelso Társaság elmúlt év végén megrendezett adventi jótékonysági vacsorájának lényeges eleme volt az adománygyűjtés. A jótékony akciójuk több évre nyúlik vissza. Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Gondviselés Háza, Fogyatékosok Napközi Otthonát támogatták bevételükkel.

Góth Imre

Fekete György és Legoza Sándor, a Pelso Társaság elnökségi tagjai, Horváth Imre elnök, dr. Máté Szilvia intézményvezető és Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere

Fotó: Góth Imre

– Célunk a közösség építése, miközben próbáljuk megtalálni azokat a pontokat, ahol tudunk segíteni – ezt már Horváth Imre, a társaság elnöke mondta, miközben jelképesen átnyújtott 500 000 forintot dr. Máté Szilvia intézményvezetőnek, majd így folytatta: – A Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza egy ilyen pont. Nem mi vagyunk a fontosak, hanem az itt élők. Ha bármelyik közösség tud bármilyen módon segíteni a rászorulókon, akkor figyeljünk egymásra és tegyük meg!

Pali Róbert, Vonyarcvashegy nagyközség polgármestere is ott volt a bálon, és mint mondta: - Szociálisan érzékeny közösség révén a társadalmi szerepvállalásból kivesszük a részünket. A Gondviselés Háza részére további 500 ezer forint adományt adunk. Kifejezetten arra a célra, hogy aki az otthonban ünnepli a születésnapját, annak biztosítva legyen a születésnapi tortája. Nyáron pedig díjmeneten fogadjuk a lakókat a strandunkon.

– A tombolabevételből fizikai és szellemi fejlődést szolgáló tárgyakat fogunk venni. Olyan társasjátékot, ami fejleszti a memóriát, gondolkodást és a kommunikációt. Illetve a fizikai erőnlét fejlesztését segítő tárgyakat, nagyméretű tornaszőnyeget – közölte dr. Máté Szilvia, miközben hangot adott jóérzésének, hogy látják mások is a munkájukat, szükségleteiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában