Újévköszöntő

2024.01.03. 09:30

A várossá válás 40. évfordulóját is ünnepelték Zalaszentgróton

Zalaszentgrót negyven évvel ezelőtt, 1984. január elsejével kapott újra városi rangot, századik településként az országban. Az önkormányzat által szervezett hagyományos január elsejei újévköszöntőn ezt is ünnepelték a Templom téren összegyűlt lakosok és érdeklődők.

Antal Lívia

Az új évet és a város jubileumát is ünnepelték a Templom téren

Forrás: Zalaszentgrót város

A rendezvény Baracskai József polgármester köszöntőjével kezdődött. Mint fogalmazott, az év vége felé haladva mindig elérkezünk a számadás és a tervezés napjaihoz. Az óévet lezárjuk és átlépjük az új esztendő küszöbét. Ez az ünnep több mint egy dátum a naptárban, mert magában hordozza az egész esztendő emlékeit, tanulságait és a jövő tervezését.

Baracskai József polgármester köszöntötte a megjelenteket

- Ma azonban nem csupán az új esztendő hajnalát köszöntjük, hanem Zalaszentgrót városának 40. évfordulóját is. Négy évtizeddel ezelőtt ünnepeltük városunk születését, és ez az évforduló egyben a múlt iránti tiszteletünket és a jövőbe vetett reményünket is szimbolizálja – hangsúlyozta Baracskai József.

A polgármester méltatta, hogy Zalaszentgrót városa mindig is gazdag történelemmel és erős közösségi szellemmel bírt. Éppen ezért büszkén emlékezhetnek meg a város fejlődéséről és növekedésről, amit a közösség minden tagja munkájával és hozzájárulásával segített.

- Az új év mindig az újrakezdés és a változás ideje. Fogalmazzunk meg új célokat és tegyük meg azokat a lépéseket, amelyekkel városunkat tovább építhetjük és fejleszthetjük. Az új esztendőre nem új életet vagy lehetőségeket kívánok, hiszen életünk egyedi és csodálatos, lehetőségeink pedig mindig vannak. Ehelyett békességet, belső harmóniát, önelfogadást és elégedettséget kívánok. Legyen a 2024-es esztendő a közösségünk, a barátságok és a családok erejének, szeretetének megújulása – adott bizodalmának hangot a polgármester.

 

Az ünneplők sokféle cukrászsütemény közül választhattak. Majdnem mindegyikbe szúrtak egy kis zászlót, rajta Zalaszentgrót várossá válásának 40 éves jubileumára tervezett emblémával. Kovács Kati és zenekara szórakoztatta a közönséget az újévköszöntőn, amit tűzijátékkal zártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában