Fotópályázat az óvodában

2024.01.03. 13:00

A természet csodái fényképeken

A kiskanizsai városrész Pipitér Tagóvodája Gyermekszemmel a világ címmel fotópályázatot hirdetett. A gyerekek a fényképeket szüleik segítségével készíthetik el, az alkotásokat március 14-ig várják az intézményben.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: New Africa

Az óvoda játékra hívja a családokat. A környezeti nevelés és a digitális kultúra kapcsolatát állították a pályázatuk fókuszába, s kíváncsiak a kettő fúziójából létrejövő kreatív alkotásokra. Mint ismert, a Pipitér Tagóvoda a Madár- és Állatbarát óvoda cím birtokosa, ennek szellemisége áthatja nevelő munkáját. Az intézményben évek óta nagy szerepet kap a környezeti nevelésen belül az állatvédelem, de beépítik a mindennapokba a felelős állattartás alapelveit is. Közös érdekük az állatvédő szemlélet kialakítása, a gyerekek tudásának kiszélesítése, empatikus képességeik magasabb szintre emelése, hogy ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözzék őket.

Március 14-ig tart a fotópályázat, az óvodapedagógusok arra kérik a gyerekeket és szüleiket, hogy a téli szünetben se felejtsék el magukkal vinni a fényképezőgépet. Az időjárás alkalmas a kirándulásra, sétákra, szabadban való tartózkodásra, élmények gyűjtésére, fényképek készítésére. Minden óvodás legfeljebb három, saját készítésű fényképpel nevezhet. Kizárólag jó minőségű, A4-es méretű, nyomtatott fotóval lehet nevezni, ebben egy kanizsai számítástechnikai üzlet segít. A beérkezett képeket szakmai zsűri értékeli, a fődíj pedig egy értékes fényképezőgép lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában