Ünnepség a Széchenyi István Technikumban

2023.12.20. 15:30

Zalaegerszeg város elismerése a víz-, gáz- és fűtésszerelés Európa-bajnokának

A szeptemberben megrendezett EuroSkills Gdansk 2023 Európa-bajnokságon víz-, gáz- és fűtésszerelő versenyszámban a zalaegerszegi Offner Márton aranyérmet szerzett.

Arany Horváth Zsuzsa

Offner Márton és Balaicz Zoltán

Fotó: Seres Péter

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSzC) Széchenyi István Technikumában végzett, ma már egyetemista fiatalembert szerdán a középiskola karácsonyi ünnepségén köszöntötte a város nevében Balaicz Zoltán polgármester, Némethyné Lövey Zsuzsanna  igazgató, a szakképzési centrum vezetése, valamint a diáktársak közössége.

Mint arról az Offner Mártonnal készült három hónappal ezelőtti beszélgetésünkben beszámoltunk, a 2022-es a szakmai világverseny (WorldSkills) második helyezettje, idén az európai versengés, az EuroSkills  Európa-bajnoka lett,  jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnök karának elsőéves hallgatója. A versenytársait maga mögé utasító magas szakmai tudásáról speciális feladatokon keresztül, feszes időkeretben kellett számot adnia.

Az iskolai ünnepségen Balaicz Zoltán elismerő oklevelet nyújtott át Offner Mártonnak, majd Vizlendvai László és Szabó Károly, a ZSzC igazgatója és kancellárja adott jutalmat a kiemelkedő eredményekért. Az iskola alapítványának ajándékát az igazgatónőtől vehette át az éppen törés miatt begipszelt lábbal érkezett volt diák, aki köszönőbeszédében arra biztatta a diákokat, hogy ne restelljék beletenni az energiát a tanulásban, a tudás meghozza a gyümölcsét, sikeresnek lenni pedig nagyon jó dolog.

Némethyné Lövey Zsuzsanna igazgató a ceremónia előtt lapunknak elmondta, december 19-én, kedden a sikeres továbbtanulás érdekében pályaorientációs műszaki napot tartottak az iskolában, a tanulók az ágazatokhoz  kapcsolódóan interaktív előadásokon, foglalkozásokon vehettek részt, valamint főiskolák, egyetemek képviselői is tájékoztatták a technikusokat a továbbtanulási lehetőségekről.

Szerdán a Széchenyi István Technikum több diákja vehetett át félév végi elismerést a közösségi munkájáért, majd a 10.A osztály karácsonyi műsora zárta a rendezvényt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában