Karácsonyi hangulatban a Napvándorok

2023.12.24. 12:00

Véget ért a Zalai Teker(g)ők és a Tourinform iroda programsorozata

Ahogy arról korábban írtunk, jelvényszerző túrasorozatot indított a zalaegerszegi Tourinform és a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. A jeles csillagászati dátumokhoz kötve négy sétát szerveztek az évben a város legszebb természeti helyein, december 21-én, csütörtökön Karácsony-hegyen fejezték be programsorozatukat.

Mozsár Eszter

A túrázók a városi fényeket így látták a Karácsony-hegyről

Forrás: Tourinform Zalaegerszeg

A szervezők arra biztatták a résztvevőket, hogy kísérjék végig négy évszakon át a Napot, s szerezzék meg a vándorlevélbe mind a négy pecsétet. Így a túrasorozat végén, decemberben megkapják a Napvándor jelvényt. A túravezető minden alkalommal Szabó Balázs, a természetjáró egyesület elnöke, bronzjelvényes túravezető volt.

A tavaszi nap-éj egyenlőség napján, a csillagászati tavasz kezdetén, azaz március 21-én a Gébárti-tónál jártak. A túrasorozat második programja Nyár eleji alkonytúra címmel az Alsóerdőről indult június 21-én, ahol szertűz gyújtással emlékeztek a völgyben a régi szokásra. Harmadik alkalommal szeptember 23-án a Horhosok útjára várták az érdeklődőket, ahol az Őszi csillagleső túra során a Henye-hegyi kápolnánál érte utol a túrázókat a naplemente. Végül a karácsonyvárás stílusosan a Karácsony-hegyen történt 2023. december 21-én, csütörtökön. A téli napforduló alkalmával a gyaloglást az Erdődy-Hüvös kastély (Mindszenty Ifjúsági Ház) kertjében fejezték be. A túra során ugyancsak szertüzet gyújtva emlékeztek arra, ahogy őseink hívták és várták a fényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában