Lezárult a logisztikai központ projekt első üteme

2023.12.20. 17:30

Várják a zalaegerszegi iparterületre a vállalkozókat

Lezárult a Zalaegerszeg logisztikai központ és konténerterminál elnevezésű TOP-os program első üteme, erről tartottak sajtótájékoztatót a városházán szerda délután. Az 503 millió forintos támogatásnak köszönhetően a logisztikai központ számára alkalmas iparterületet alakítottak ki a kivitelezők a város és Zalaszentiván határában.

Mozsár Eszter

Dr. Vadvári Tibor az elkészült ütem részleteit ismertette a zalaegerszegi városházán. Mellette Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Mozsár Eszter

Határidőre elkészültek az alap-infrastrukturális fejlesztések, jelezte dr. Vadvári Tibor alpolgármester, aki rövid beszámolóban ismertette a részleteket. A projekt összköltsége 543 millió forint volt, amiből egy 24,5 hektár nagyságú alapterületet alakítottak ki, telekhatáron kívül és belül a szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel. Az M9 autóúthoz (Zalaegerszeg északi részét köti össze Körmenddel) tervezett 7328 jelű összekötő út 4. sz. körforgalmi csomópont észak-keleti ágához csatlakozva 270 méter hosszú ipari feltáró út és ahhoz kapcsolódó négyágú belső körforgalom épült közvilágítással, valamint az út víztelenítését szolgáló létesítményekkel. Emellett kiépült az iparterület ivóvízellátásának és szennyvízelvezetésének gerincvezetéke. Az igények alapján alakítják majd ki a betelepülésre alkalmas telkeket, valamint az út- és közműhálózatot. A meglévő körforgalom párját már tervezik, folynak a közbeszerzési tárgyalások.

Az alpolgármester hangsúlyozta, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló logisztikai központ tovább erősíti a város és környékének foglalkoztatási lehetőségeit. A központ megvalósulása hatással lesz nemcsak Zalaegerszeg, hanem az egész régió életére. Cél, hogy minél több, logisztikával foglalkozó cég érkezzen a térségbe, folyamatosak az ezzel kapcsolatos tárgyalások.

- Fontos hangsúlyozni, hogy ez az ütem az első lépése egy komplexebb beruházásnak. Az első ütem tehát kész van, jelen pillanatban a pénzügyi elszámolás és a záródokumentumok készítése zajlik. Köszönöm a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. és a hivatal munkatársainak eddigi munkáját – összegzett dr. Vadvári Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában