Élményekkel gazdagodhattak

2023.12.18. 18:00

Űrhajósok lettek egy tanóra erejéig a zalaszentbalázsi iskolások

Izgalmas és érdekfeszítő program várta hétfőn a Patőfi Sándor Általános Iskola diákjait, a tornateremben felállított mobil planetáriumnak köszönhetően ugyanis a Naprendszerrel ismerkedhettek a fiatalok.

Pásztor András

A tornateremben felállított mobil planetárium igazi izgalmakat rejtett

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Kovácsné Bali Lívia igazgató elmondta: intézményükben a december a karácsonyi készülődésjegyében telik, ennek megfelelően a hónap elején Mikulás ünnepséget tartottak, majd december 13-án Luca napi vásárt tartottak a gyerekeknek és szüleiknek.

- Arra törekszünk, hogy karácsonykor ne csak tárgyi ajándékkal, hanem élményekkel is megajándékozzuk a diákokat, ezért idén meghívtuk a Partiscum Mobil Planetáriumot előadásokat és virtuális űrutazásokat tartsanak a különböző korosztályú diákoknak.

Illés Tibor, a Partiscum Csillagászati Egyesület képviseletében a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve beszélt a Naprendszerben található bolygókról, holdakról, üstökösökről, a távoli csillagködökről és a galaxisokról. Mindezt úgy hogy a gyerekek a sátorban kivetített virtuális valóságnak köszönhetően úgy érezhették magukat, mint az űrhajósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában