A Zala Kétkeréken Kerékpárút Fejlesztési program keretében

2023.12.19. 15:00

Újabb szakasz készült el

A Zala Kétkeréken Kerékpárút Fejlesztési program keretében rendeztek kedden délelőtt biciklis programot Galambokon a falubeli diákoknak. A projekt keretében közlekedésbiztonsági előadást hallhattak a fiatalok, majd a nemrég elkészült néhány száz méteres bicikliutat is kipróbálhatták a gyerekek.

Pásztor András

A kerékpárút hálózat bővítése is szóba került a rendezvényen

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Szabó Tamás polgármester elmondta: a nagy projekt részeként a településen is kiépült egy bicikliút, a közel 90 millió forintos fejlesztés a Nagykanizsát Zalakarossal összekötő kerékpárút részeként valósult meg.

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta: a távlati célok közt szeretnék elérni, hogy a Murától egészen a Balatonig le lehessen jutni kerékpárral, erősítve ezzel az aktív turizmust és a biztonságos kerékpározást.

Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke pedig arról beszélt, hogy a kerékpárutak építése és kijelölése a jövőben is folytatódik, a következő pénzügyi ciklusban a Tornyiszentmiklós és Nagykanizsa közötti útszakaszt szeretnék megvalósítani.

A megnyitót követően a diákok közlekedésbiztonsági előadást hallhattak, majd a közös kerékpározást megelőzően a bringák szervizelésére is sor került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában