Kézműveskedjünk a téli szünetben is!

2023.12.27. 17:15

Szombatig nyitva a Göcseji Tudásközpont

A téli szünetben az idő hasznos eltöltésére invitálja a kisebbeket-nagyobbakat a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac. A műhelyek előtt háromféle szakkörre várják az érdeklődőket csütörtökön, pénteken és szombaton délutánonként 17 óráig. Az intézmény jövő héten zárva tart.

Mozsár Eszter

Virág Alexandra Virág és Peterdi Patrik Biró Lászlóné (középen) segítségével készítették a bőr karkötőket

Fotó: Mozsár Eszter

Biró Lászlóné bőrdíszműves segítségével éppen fonott hatású karkötőket készített Virág Alexandra Virág és Peterdi Patrik. Az alkotás nem három fonatból, hanem csupán kettőből áll, a résen kell átbújtatni a bőrhasítékot. Ezeken a foglalkozásokon az egyszerűbb darabokon mutatják be a munkafolyamatokat, hátha valaki később kedvet kap a komolyabb folytatáshoz. A gyerekek nagyon kedvelik például a gyöngybetétes, különböző színekben pompázó, úgynevezett barátság karkötőket, de a felnőttek is szívesen készítik, tette hozzá a szakember.

Égető Réka október óta jár a nemezelő szakkörbe. Mellette Nikitscher Bernadette
Fotó: Mozsár Eszter

Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor elmondta, ezen kívül az agyagozást és a nemezelést lehet kipróbálni, utóbbi foglalkozáson angyalfigurák, manóházak készülnek. Égető Réka októberben kezdett a nemezelő szakkörbe járni, nagyon megtetszett számára ez a kézműves elfoglaltság. Most azért érkezett, hogy befejezzen egy nagyobb méretű gyapjútáskát, amit még az ünnepek előtt kezdett el összeállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában