Közel 400 csatlakoztak az év végi programhoz

2023.12.30. 18:30

Riganyóci gyalogtúra és pezsgős koccintás Hetésben

Hetésben, a magyar és szlovén határ mentén is elbúcsúztatták az óévet és pezsgős koccintással köszöntötték az új esztendőt mindazok, akik részt vettek az ilyenkor hagyományos riganyóci túrán.

Korosa Titanilla

A program szervezői, balról Bacsi László, a zsitkóci helyi közösség vezetője, Simona Glavač, Dobronak alpolgármestere, Marjan Kardinar, Dobronak polgármestere, Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere, Végi Zsuzsanna, Bödeháza alpolgármestere és Büki Lajos önkormányzati képviselő a Hetés Barátság Parkban

Fotó: Korosa Titanilla

A magyar-szlovén együttműködés jegyében rendezi meg két szomszédos hetési falu, Bödeháza és szlovéniai Zsitkóc 2004-től a programot, melynek célja a határ menti kapcsolatok, barátságok ápolása. Bár a koronavírus-járvány alatt egy túra elmaradt, akkor a szervezők online koccintást hirdettek év végén a programhoz kapcsolódva, az esemény ennek ellenére nem veszített korábbi népszerűségéből, számos határ menti és távolabbi zalai településről is sokan csatlakoztak.

Fotó: Korosa Titanilla

Az időjárás is kegyes volt a túrázókhoz, szombaton kellemes, napos időben indult el a mintegy 300 résztvevő a zsitkóci faluotthon elől, hogy a települések határában az alig 5 kilométer hosszú útvonalat megjárva érkezzenek meg a Hetés Barátság Parkba, ahol még közel százan csatlakoztak a rendezvényhez. Ez alkalommal a túrázók Bödeházán az idén ősszel megújított zártkerti utat érintve közelítették meg a parkot, ahol mindenkinek jutott pezsgő, forralt bor, tea, zsíros kenyér, pogácsa.

Fotó: Korosa Titanilla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában