Ajánló

2023.12.08. 08:00

Programok hétvégén Zalában

Szabó Judit

Vasárnap már a második adventi gyertyát kell meggyújtani

Fotó: ZH Archívum

Egerszegi advent

Az Egerszegi Advent rendezvénysorozat december 9-i, szombati napján a következő programokra invitálják az érdeklődőket a Dísz térre, ahol 17.30-kor a második adventi gyertyát is meggyújtják. Előtte 15.30-tól a Harisnyás Pipik karácsonyváró műsora, 16.30-tól a Lélekmadár Énekegyüttes adventi műsora tekinthető meg. Sári Éva koncertje 18 órakor kezdődik.

Az Egerszegi Advent vizslaparki Piknik helyszínén, december 9-én, szombaton a 6VAD Gurmé Egyesület tagjai pulled pork szendvicset készítenek délután 4-től este 10 óráig. Ez az utolsó napja a kedden kezdődött jótékonysági akciónak, amelyben vállalkozások és civil szervezetek vállalták a sütés-főzést. A szombaton kínált ételért is becsületkasszás alapon lehet fizetni. Várják a felajánlásokat, mert a jótékonysági akció bevételével a Szent Rafael Kórházat kívánják támogatni, egy lépcsőliftet beszerezni. A lépcsőlift a mozgássérült és a mozgásukban nehezítettek számára könnyítené meg a bejutást a rendelőintézet bejáratánál.

Andráshidai gyertyagyújtás

December 10-én 15 órakor az Együtt Andráshidáért Egyesület rendezésében kerül sor a második adventi gyertya meggyújtására a Gébárti út 3. szám alatt lévő Kisháznál. Az Andráshidai Közösségi Házban 16 órától várják az érdeklődőket advent alkalmából. Az adventi koncert 18 órakor kezdődik az andráshidai templomban.

Készület koncertekkel

Folytatódik Keszthely adventi programsorozata. Szombaton a Népmesepontban és a Festetics-kastélyban is várják az érdeklődőket, majd 14 órától a Fő téren kreatív foglalkozás, később pedig számos koncert szolgálja a meghitt készületet. Később, 19 órától a Balaton Színházban Caramel ad koncertet, a Kármelben pedig négykezes orgonahangversenyben gyönyörködhetnek a látogatók. Vasárnap folytatódik a rendezvények sora: a Fő téren 16 órától a Csány-Szendrey-iskola ad műsort, majd 17 órától Zichy Emőke református lelkész és Manninger Jenő polgármester meggyújtja a második adventi gyertyát. Ezután koncertek szolgálják a kikapcsolódást.

Kézműveskedés, gasztrosorozat

Hévízen pénteken 15:30-tól kézműves foglalkozásra várják a látogatókat az Egregyi Múzeumba, majd szombaton 10 órától folytatódik az adventi gasztrosorozat: ezúttal hagyományos ételeket mutatnak be a termelői piacon. Vasárnap 17 órától a Dr. Schulhof Vilmos sétányon lévő zenepavilonnál Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész és Papp Gábor polgármester gyújt gyertyát, közreműködnek az Illyés-iskola diákjai.

További adventi rendezvények

Balatongyörökön adventi forgatagba hívják az érdeklődőket szombaton 15 órától a Dísz térre. Itt kézműves foglalkozás, kirakodóvásár és kulturális programok sora szolgálja a kikapcsolódást, a Mikulás 15 órakor érkezik, a második gyertyát pedig 17 órakor gyújtják meg.

Alsópáhokon szombaton 16 órakor Bóka Tibor plébános lobbantja lángra a második adventi gyertyát a művelődési házban. Itt a település kulturális csoportjai lépnek fel, az érdeklődők pedig megnézhetik a község kézimunkaszakkörének karácsonyi kiállítását.

Vonyarcvashegyen, a művelődési háznál vasárnap 15 órától kezdődik az adventi program, játszóházzal, kulturális programokkal, majd 17 órakor Pali Róbert polgármester ünnepi gondolatai után lángra gyúl a második gyertya a nagyközség koszorúján.

Letenyén, a városközpontban felállított adventi koszorú második gyertyáját vasárnap 16.30 órakor gyújtják meg. Köszöntőt Hermán Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető mond, műsort a Hóvirág Óvoda ad.

Zalalövőn, a Szent László plébániatemplom mellett felállított betlehemnél ugyancsak vasárnap 16.30 órakor tartanak gyertyagyújtást. Ünnepi gondolatait Kovács Imréné óvodavezető osztja meg a jelenlévőkkel, műsort a Borostyán Óvoda és Mini Bölcsőde Micimackó csoportja ad.

Muraszemenyén, az IKSZT épülete előtti téren vasárnap 15 órától a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület Dalköre mutatja be ünnepi műsorát.

Tófejen, a közösségi ház mellett szombaton 15 órakor tartják az adventi gyertyagyújtó ünnepséget. Műsort a helyi óvodások adnak, míg az ünnephez kapcsolódó gondolatait Bognár István plébános osztja meg hallgatóságával.

Lentiben szombaton a városi művelődési központban adventi családi délutánra várják az érdeklődőket 11 és 17 óra között. Játszósarok, termelői és kézműves kirakodóvásár, kézműves foglalkozás lesz, 16 órától a Hókirálynő című musicalt tekinthetik meg.

Hálaadó istentisztelet

Negyedszázada épült a hévízi református-evangélikus templom, ebből az alkalomból szombaton 10 órától hálaadó istentiszteletet tartanak, amelyen Steinbach József református és Szemerei János evangélikus püspök hirdet igét. Ezt követően a gyülekezet Péntekné Vizkelety Mártát köszönti 25 éves lelkipásztori s ebből 10 évi fürdővárosi szolgálatának alkalmából.

Karácsonyi vásárok

Karácsonyi vásár lesz a várudvarban, a pajta alatt szombaton 8 és 11 óra között Felsőrajkon. Szaloncukorból hatalmas választék várja az érdeklődőket. Emellett kínálnak még mézeskalácsot és házi süteményt, adventi díszeket, sajtot, bort, pezsgőt, tojást, mézet, idényzöldségeket és különböző ajándéktárgyakat is.

Barlahidán szombaton a közösségi házban 10-től 16 óráig kézműves vásárt tartanak helyi és környékbeli termelőkkel. Lesz gyereksarok, mézeskalács-díszítés, karácsonyi kézműveskedés és adventi finomságok.

Szombaton Nován termelői és kézműves vásárt tartanak a Zénó Presszónál 13-tól 16 óráig. A vásárlók húskészítmények, mézek, sajtok, ivólevek, aszalt gyümölcsök, asztali díszek, karácsonyi ajándéktárgyak és más termékek közt válogathatnak.

Szombaton Kerkakutason 14 órától adventi készülődésre és vásárba várják a szervezők a látogatókat a kultúrházba. A kézműves termékek vására mellett lesz a gyermekeknek kézműves foglalkozás, mézeskalács-díszítés, népi játékok. A szervezők süteménnyel és meleg italokkal is készülnek.

Vasárnap Bödeházán is termelői és kézműves adventi vásárt tartanak 14 órától. A pajtaszínháznál 15.45-kor lesz a gyertyagyújtás, majd műsor következik.

Falukarácsony

Kerkafalván szombaton tartják a falukarácsonyt és az idősek köszöntését 13.30-tól a faluházban.

Az Egyszülős Egyesület adománynapja

Nagykanizsán az Egyszülős Egyesület december 8-án, pénteken 9 és 16 óra között ismét megtartja az adománynapját a Széchenyi téren, a Katolikus Közösségi Házban. Az adventi ünnephez kötődő ingyenes alkalomra minden családot várnak.

Adventi készülődés a múzeumban

Nagykanizsán szombaton 9 órától a Thúry György Múzeum Fő utcai épületében adventi családi napot tartanak. A résztvevők a múlt karácsonyait idéző karácsonyfadíszeket készíthetnek, és Szvetics Jánosné gyöngyösnecckészítő nép iparművész vezetésével gyöngyfűzött ajándéktárgyakat is alkothatnak. A régi karácsonyi hagyományokat Gyanó Szilvia etnográfus eleveníti fel.

Horvát adventi koncert

Nagykanizsán szombaton 15 órakor a kiskanizsai városrész Sarlós Boldogasszony-templomában adventi koncertet rendez a Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet. A koncerten közreműködik a tótszerdahelyi Pomurske žice, valamint a kanizsai MužiKaj és a Stoboš tamburazenekarok.

Miklósfai adventi forgatag

Nagykanizsán szombaton a Miklósfai Családok Klubja szervezésében a Mindenki Házában 15 órakor kezdődik a miklósfai adventi forgatag. Az ingyenes eseményen a megnyitót követően, az óvodások és az általános iskolások műsora után 16.30-kor Igricek-koncert lesz, majd 17.30 órakor a Szirének lépnek a közönség elé. Lesz még mézeskalács-díszítés, kézműves vásár és adventi koszorúkból kiállítás.

A második gyertyát is meggyújtják

Nagykanizsán a Kanizsai advent vasárnapok program keretében vasárnap az Erzsébet-téren az adventi koszorú újabb gyertyáját gyújtják meg. A zenei és kulturális műsort 17.30 órakor Szabó-Siklódi Lia karácsonyváró koncertje nyitja, majd 18 órától Makoviczky Gyula evangélikus lelkipásztor gondolatait hallhatja a közönség. Ezt követően Foricsekné Kovács Szilvia, valamint a Péterfy-iskola diákjainak adventi műsora zárja az estét.

Jótékonysági karácsony a Karos Korzón

Zalakaroson szombaton 14 órától a Karos Korzón Jótékonysági karácsony címmel több szervezet gyűjtést tart. A Református Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Gyermekvédelmi Központja mellett a Dunántúli Romák Szövetsége, illetve a Zalakarosi Futrinkák SE is adományokkal tenné szebbé a nélkülöző családok ünnepét. A programot 14 órától jótékonysági Mikulásfutás nyitja. Majd 16 óráról a Dunántúli Romák Szövetsége is egy jó ügy támogatására várja a támogatókat, s kocsonyával kínálja meg a látogatókat. Ezután Manóházi kézműveskuckó várja a gyermekes családokat. Az est sztárvendége 18 órától Márió, a harmonikás.

Adventi éneklés a szepetneki evangélikus templomban

Szepetneken vasárnap az evangélikus templomban 15 órától adventi éneklésre várja az érdeklődőket a német nemzetiségi önkormányzat. A műsor Makoviczky Gyula evangélikus lelkész gondolataival indul, majd fellépnek a Királyi-iskola diákjai, a Királyi kórus, a Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület, a Szepetneki Horvát Kórus, a kanizsai református gyülekezet Csillagfény kórusa és a kanizsai evangélikus gyülekezet kórusa. Vasárnap a német nemzetiségi önkormányzat a Közösen Gyermekeink Jövőjéért Egyesülettel 13 órától az evangélikus templom kertjében lévő kultúrpajtában kézműves foglalkozást tart, a gyertyamártás fortélyaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Új keresztet szentelnek fel

Magyarszentmiklóson szombaton a német nemzetiségi önkormányzatának szervezésében adventi napot tartanak. A program a templom kertjében 16.30 órakor a németek új keresztjének megszentelésével indul, majd 17 órakor a Fűzvölgyi dalostársak karácsonyi koncertjével folytatódik a katolikus templomban. Ezután a forralt borozással, teázással egybekötött beszélgetéssel folytatódik a kultúrotthonban.

A falu karácsonyfája

Kistolmácson, a művelődési ház udvarán szombaton 9 órakor kezdik feldíszíteni a falu karácsonyfáját. A gyermekeket édességgel, a felnőtteket zsíros kenyérrel, meleg italokkal várják a szervezők.

Kézműves foglalkozás

Csörnyeföldön, a faluházban szombaton 10 órától karácsonyi kézműves foglalkozást tartanak.

Mesefoglalkozás

Letenyén, a városi könyvtárban szombaton 14 órától Orsós Brigitta Katalin tart a gyermekeknek adventi mesefoglalkozást.

Mikulásváró rendezvény

Lispeszentadorjánban, az adorjáni településrész kultúrházában szombaton 14.30 órától az Orfeum Társulat mutat be Mikulásváró előadást, majd a Télapó is megérkezik, hogy megajándékozza a faluban élő gyermekeket.

Szépkorúak köszöntése

Murarátkán szombaton 14 órakor tartják a szépkorúak ünnepnapját. Műsort a muraszemenyei általános iskola tanulói és helyi szereplők adnak, köszöntőt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Gyergyák Zoltán polgármester mond.

Karácsonyi harangkoncert

Eszteregnyén, a római katolikus templomban vasárnap 16 órakor az amerikai kéziharangokon játszó Szironta együttes mutatja be ünnepi koncertjét.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a VMK Cafféban szombaton 20 órától a Silver Rivolta, majd a Zaporozsec zenekar ad koncertet. A Mama Africában szombaton a D.J. Szatmári feat. Szakos Andi projekt lép fel, a rezidens lemezlovas pedig Miller lesz. A Mimosa Lounge szombaton csajos partit tart. Az Angels Club szombat esti hangulatfelelősei Shabaam és Raul Young lesznek. Az Art Moziban szombaton 19 órától Janza Kata és Polyák Lilla Boldog karácsonyt címmel mutatja be zenés programját. Ugyanezt a műsort pénteken 19 órakor Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban is láthatja a közönség. Szintén Nagykanizsán, a Rush Clubban pénteken Purebeat, Czaga és Chrismo zenél. A Kanizsa Arénában szombaton a Mr. President frontembere, LayZee, valamint Josh és Betti, a V-Tech, a Kozmix, a D.J. Szatmári feat. Szakos Andi projekt, Peat Jr., Náksi és M. Tailor szórakoztatja a közönséget. Zalaudvarnokon, a Vadvirág étteremben szombaton Rony lép fel. Zalakaroson a MenDan Hotelben pénteken és szombaton mulatós hétvégét tartanak, amelynek közreműködői Krisz Rudi, Peter Sramek, Bódi Margó és Bódi Guszti, valamint a Giovi Family lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában