Növekvő, fejlődő gyülekezet

2023.12.31. 11:30

Péntekné Vizkelety Márta tíz éve szolgál Hévízen

Tíz esztendő alatt négyszeresére gyarapodott a hévízi református gyülekezet létszáma, vont mérleget Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor, aki egy évtizede érkezett a fürdővárosba.

Péter B. Árpád

Péntekné Vizkelety Mártát Papp Gábor polgármester, a gyülekezet gondnoka is köszöntötte a hálaadó istentiszteleten, mögöttük Szemerei János evangélikus és Steinbach József református püspök

Fotó: Péter B. Árpád

„Az erőt teljes egészében az Úrtól kapom”, jelentette ki Péntekné Vizkelety Márta, aki 16 évesen hallotta meg egy igehirdetés által Isten hívó szavát, amelynek hatására odatette az ő kezébe életét. „Azóta az Úr Jézus Krisztus megváltott gyermeke, hitben élő ember vagyok. Ennek már 31 éve”, elevenítette fel a lelkipásztor. Nem sokkal később pedig az Úr szolgálatra hívta a későbbi tiszteletest.

Elvégezte a Károli Gáspár Református Egyetem hittudományi karát, majd 1998. szeptember 1-jén helyezte ki püspöke az első állomáshelyére. Az elmúlt 25 esztendőből a legutóbbi tízet Hévízen töltötte. Szerinte a legszebb, legáldottabb hivatás az Úr szolgálata, s mint mondta: „akkor érzem magam a legjobban, amikor a szószéken hirdethetem az ő igéjét, és ebből rengeteg erőt, hitet, lelkesedést kapok magam is”.

– Arra kérem az Urat, adjon nekem egészséget, hogy akár nyugdíjas koromig tudjam itt, Hévízen szolgálni őt. Hálás vagyok Istennek mindazért, amit az elmúlt tíz évben általa és a testvérek segítségével véghezvittünk. Köszönet illeti elsősorban a presbitérium tagjait s hitoktatóinkat, akikkel együtt építjük gyülekezetünket – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta. – E munka folyamatos, most is tart, hiszen fiatal közösségként még az út elején vagyunk, sokat fejlődhetünk, de ez egyedül az Úr Jézus segítségével sikerülhet.

A lelkész lapunknak arról is szólt, az évtizeddel ezelőtti négy gyermekhez képest ma már 54 – óvodás, iskolás és konfirmációra készülő – fiatal vesz részt református hitoktatásban.

Amikor Hévízre érkezett, a nyáj összegyűjtése volt a legfontosabb feladat. Akkor 34 testvér alkotta a gyülekezetet, számuk mára 120-ra nőtt, vagyis négyszeresére gyarapodott, Isten kegyelméből, tette hozzá Péntekné Vizkelety Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában