Január 2-ig tekinthető meg

2023.12.06. 15:30

Művészet és terápia címmel nyílt kiállítás Lentiben

Kedden Lentiben a városi könyvtárban kiállítás nyílt Művészet és terápia címmel, a vármegyei Szivárvány Integrált Szociális Intézmény magyarszerdahelyi és bázakerettyei lakóinak alkotásaiból. A tárlaton a művészetterápiás és fejlesztő foglalkozásokon készített kerámiákat, festményeket, fotókat, szőtteseket, kosárfonatokat és dísztárgyakat tekinthetik meg érdeklődők.

Korosa Titanilla

Gyurics Réka nyitotta meg a kiállítást.

Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Horváth László, a város polgármestere mondott köszöntőt és szólt arról, hogy a kiállított munkák amellett, hogy tükrözik az alkotók érzelmeit, technikai tudását, egyben egy-egy történetet is elmesélnek. 

Ezután Gyurics Réka, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének szociális referense nyitotta meg a tárlatot. Elmondta, hogy ez egy jeles alkalom, egyrészt amiatt, hogy Lenti már a harmadik helyszín, ahol az intézmény megmutathatja magát, illetve azt a célt is szolgálja, hogy a normál életvitelt élőket közelebb hozzák a szociális ellátórendszerhez, a fogyatékkal, vagy pszichés betegséggel élőkhöz, s megmutassák, hogy a telephelyeik falai között milyen tartalmas szakmai munka zajlik, milyen értékes, tehetséges lakóik vannak, akik megérdemlik azt, hogy ilyen lehetőségeik legyenek, mint ez a kiállítás.

A Szivárvány Integrált Szociális Intézmény tíz településen, 22 ellátási helyszínen több mint 400 férőhellyel rendelkezik. Az intézmény fogyatékkal élő személyeket és pszichiátriai betegséggel szenvedőket lát el különböző formákban. A kiállításon megtekinthető alkotásokat a terápiás és fejlesztő foglalkozásokon készítették el az ellátottak. A termékek egyediségükkel bárhol megállják a helyüket. 

Végül az alkotásokat és az alkotók munkásságát Tompa Gábor rendező, a Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója méltatta, aki a bázakerettyei intézményben az ellátottak 24 fős színjátszó csoportját vezeti. A kiállítás január 2-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában