Helyi közélet

2023.12.08. 18:30

Még az ünnepek előtt kiszállították a szociális tüzelőt Zalabaksán

Zalabaksán a napokban szállították ki a családoknak a szociális tűzifát, idén összesen 68 köbmétert tudott kiosztani az önkormányzat.

Korosa Titanilla

Kiszállították a házakhoz a szociális tüzelőt Zalabaksán

Fotó: Korosa Titanilla

Horváth Ottó, a falu polgármestere arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is igyekeznek segíteni a helyieket. Még a karácsonyi ünnepek előtt eljuttatták a családokhoz a tüzelőt.

- Idén a tavalyinál, illetve az elmúlt évekhez képest is kisebb mennyiségű tüzelőt kaptunk a pályázaton, összesen 68 köbmétert - mondta. - Elsősorban a gyermekvédelmi és a lakásfenntartási támogatásban részesülőket segítjük, így most 23 családnak tudtunk juttatni a tüzelőből, persze ennél több rászoruló lenne, főként azok, akiknek alacsony a nyugdíjuk. Összesen 2-3,5 köbméter tűzifát osztottunk ki, a kiadott mennyiség rászorultság alapján változó.

A polgármester hozzátette, hogy rezsitámogatással is segítik a helyieket az önkormányzat anyagi lehetőségei, illetve az igények függvényében, valamint szükség esetén, a keményebb lenne a tél, nappali melegedőhelyiséget tudnak nyitni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában