Zalaszántón is lobog a gyertyaláng

2023.12.23. 13:00

Már kilencedik éve szervezik a településen az adventi sorozatot

Immár kilencedik éve szervezi a településen az adventi gyertyagyújtást a zalaszántói római katolikus egyházközség. Az alkalmak helyszíne a templom mellett a helyiek összefogásával megépített betlehem.

Péter B. Árpád

Az elmúlt héten Dézsi Attila és Mokos János lobbantotta lángra a harmadik adventi gyertyát

Fotó: Lancz Zsuzsa

Lancz József világi elnök és felesége felidézte: 2015-ben a helyi népdalkör és vezetője, C. Tóth Zoltán karnagy, valamint az egyházközség tagjai kezdeményezték az adventi gyertyagyújtások sorozatát.

Idén Tál Zoltán plébános gyújtotta meg az első gyertyát, s ez alkalommal a helyi népdalkör és a Gersei Pethő Általános Iskola tanulói adtak műsort. A második vasárnapon a népdalkör mellett a helyi Kópé Kuckó Óvoda fiataljai léptek fel, s nagy meglepetésre megérkezett a Mikulás is, aki a gyerekeknek ajándékokat hozott. A gyertyát ezúttal Mokos János káplán lobbantotta lángra.

Az ünnepváró sorozatban felléptek a település fiataljai is
Fotó: Lancz Zsuzsa

Az elmúlt hétvégén a népdalkör és az iskola diákjai szerepeltek, a résztvevőkkel pedig Dézsi Attila polgármester osztotta meg adventi gondolatait a várakozásról, a felkészülésről, majd meggyújtotta a harmadik gyertyát. Az idei adventi sorozat szombaton zárul, amelyen a dalosok mellett Péter Dorka és Péter Réka énekes, valamint a Szántói Regölősök műsora várja az érdeklődőket.

Lancz József elmondta: a gyertyagyújtást minden alkalommal szeretetvendégség követte, baráti beszélgetésekkel, együttléttel. Hozzátette: köszönet illet minden segítőt, fellépőt és felkészítőt, akik önzetlenül vállaltak szerepet az idei zalaszántói adventi sorozatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában