Zalaegerszegen történt

2023.12.18. 12:00

Közterületek elnevezéséről döntöttek

Közterületek elnevezéséről is döntöttek a zalaegerszegi képviselők a legutóbbi önkormányzati közgyűlésen.

Arany Gábor

Fekete  György nevét kapta a falumúzeum előtti tér

Forrás: Google

Eszerint mivel a Göcseji Falumúzeum ez idáig hivatalos címmel nem rendelkezett, így a múzeum előtti önkormányzati területet Fekete Györgyről, a város díszpolgáráról nevezték el. Az indoklásban egyebek mellett az szerepel, hogy az 1932-ben Zalaegerszegen született belsőépítész munkásságát számos díjjal ismerték el, szülővárosa és közössége nagyon sokat köszönhet neki. Számos beruházás kapcsolható a nevéhez, egyebek mellett szorgalmazta a falumúzeum létrehozását, illetve annak további fejlesztését.

Az Antall-kormányban 1990-94 között a Művelődés és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára volt, majd a következő négy évben országgyűlési képviselőként kulturális bizottsági tag volt. Szerepet vállalt a Magyar Művészeti Akadémia létrehozásában, amelynek 2011-17 között elnöke, majd tiszteletbeli elnöke volt.

Szintén nevet kapott a Gébárti-tó melletti kézműves alkotóház, kovácsműhely, vendéglátóhely, kápolna és más épületek megközelítését szolgáló közterület a közgyűlési döntés alapján. Ennek értelmében Gébárti sétány az elnevezése, az 1-es számot a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában