Egészségügyi intézményeket támogatnak

2023.12.22. 18:30

Jótékonysági vadászatot rendeznek Zalában

Egészségügyi intézmények támogatására szervezik meg ez évben is azt a jótékonysági vadászatot, amely december 27-én zajlik az ország számos pontján, így Zalában is. A karitatív akciót 2013-ban szervezték meg először, azóta folyamatosan fejlődött mind a résztvevők létszámát, mind az adomány nagyságát illetően.

Gyuricza Ferenc

Forrás: shutterstock.com

A Fejes László sportvadász ötlete és kezdeményezése nyomán Fejér megyéből indult vadászat 2019-ben vált országos eseménnyé, hiszen akkor már valamennyi megye csatlakozott programhoz, így az 19 helyszínen, s 1200 résztvevővel valósulhatott meg azonos időpontban. Egy évre rá nemzetközivé lépett elő a program, hiszen Magyarország mintájára Szlovákiában, Romániában, továbbá Szerbiában is megrendezték azt. A karítatív akció célja az egészségügyi intézmények támogatásán túl a vadászati kultúra népszerűsítése, illetve a vadászok általános társadalmi megítélésének javítása. A jótékonysági vadászatok bevételéből vásárolt orvosi eszközökkel 2023 augusztusáig mintegy 130 ezer gyermeket gyógyítottak az ország különböző kórházaiban.  

Az idei programnak Zalában két helyszíne lesz. Kiskutas mellett, a Zalaegerszegi Vadászegyesület területén apróvadra, míg Rigyác mellett, a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaságnál nagyvadra fognak vadászni a résztvevők. Előbbi bevételét a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya, míg utóbbiét a nagykanizsai Kanizsa Dorottya Kórház csecsemú és gyermekgyógyászati osztálya kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában