Különleges gyűjtőszenvedély

2023.12.25. 18:30

Hat éves a Bear-Lak Lovásziban - fotógalériával

Különleges gyűjtőszenvedélynek hódol Lovásziban Hermán Ágnest, ajátékmacik a kedvencei és már több mint 3 ezer kedves kis figura tagja a csapatnak.

Korosa Titanilla

Hermán Ágnes a macikkal

Fotó: Korosa Titanilla

Gyűjteménye évekkel ezelőtt kitöltötte lakását, egyre nehezebbé téve az egyre gyakrabban érkező újabb jövevények elhelyezése. Ezen a helyzeten segített az általános iskola épületében az üresen álló szolgálati lakásba költözés, ahol végre minden kisebb és nagyobb macinak jutott elegendő hely, úgy, hogy aztán a látogatók is megtekinthessék őket az ott kialakított „múzeumban”, a Bear-Lakban.

Hermán Ágnes elmondta, hogy napra kész statisztikát vezet a mackók számáról, 1500 körüli volt a létszám, mikor átköltöztek a „macimúzeumba”, azóta jócskán megduplázódott a plüss, porcelán és egyéb figurák száma. A világ minden tájáról érkeztek mackók a gyűjteménybe és ahogy híre ment kapott és kap ma is, ismerősöktől, ismeretlenektől egy-egy gyönyörű példányt Ági, aki nem tud ellenállni ezeknek a kedves figuráknak, maga is vásárol még olykor egyet-egyet. Az utóbbi időkben – tette hozzá – már nem annyira a macik, hanem az eszközök számát gyarapította, hogy tematikusan elrendezze a lakásban a játékokat. Megvan a tere a bajoroknak, családegyesítés is történt a maciknál, vannak jegesmedvék, angol teddy mackók, van karácsonyi szekció, valamint megtaláljuk Micimackót több változatban.

 

- Az elmúlt hat évben rendezvényeket is tartottunk, volt Medve-nap, Mézes-nap, jártak itt iskolások, a Kolping foglalkoztatási központ ellátottjai, és sok turista is felkereste már a Bear-lakot – fűzte hozzá Hermán Ágnes.

A magángyűjtemény látogatása előre egyeztetett időpontban ingyenesen lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában