Két helyszínnel csatlakozott a vármegye

2023.12.28. 08:30

Egészségügyi intézményeket támogatnak a vadászok

Két helyszínnel csatlakozott Zala vármegye az Országos Jótékonysági Vadászat idei rendezvényeihez. Szerdán délelőtt Kiskutasnál apróvadra, jellemzően fácánra vadásztak a résztvevők, míg a délután folyamán Rigyácnál nagyvadak kerültek célkeresztbe.

Gyuricza Ferenc

A Rigyác melletti vadászat résztvevői

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Zalaegerszegi Vadászegyesülethez tartozó kiskutasi helyszín bevételét a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya részére ajánlották fel a résztvevők. Az országos program zalai koordinátora, Molnár Marcell elmondta: a jótékonysági vadászatot hagyományosan december 27-én rendezik meg, s annak elsődleges célja az egészségügyi intézmények eszközparkjának fejlesztése, azaz a résztvevők jellemzően gyermekosztályok számára ajánlják fel a bevételt.  

– A vadászat résztvevői személyes jelenlétükkel, azaz a részvételi díjjal támogatják az akciót, de ahhoz bárki csatlakozhat külsős támogatóként is – magyarázta Molnár Marcell. – Örömmel láttuk, hogy idén több volt a támogató, s az is nyilvánvaló, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a nagyvad vadászat iránt. A jótékonysági akció mellett a program célja még a vadászati kultúra hagyományainak ápolása, illetve a vadászat társadalmi megítélésének javítása is.  

Rigyác mellett, a Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság területén délután három órakor kezdődött a vadászat. Előtte Balassa Kornél, a község polgármestere mondott rövid köszöntőt, mely során azt is kiemelte, hogy az itt befolyt összegből egy közeli egészségügyi intézmény, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekosztályát támogatják. Rigyác harmadik alkalommal biztosít lehetőséget a vadászatra, s ők voltak az elsők az országban, ahol a karitatív akció során nagyvadra is lehetett lőni. Ezen a helyszínen idén 15 vadász csatlakozott a programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában