Közgyűlési döntés Zalaegerszegen

2023.12.18. 12:30

A Zegeszhez kerültek az egészségügyi alapellátási feladatok

A Zegeszhez kerültek az egészségügyi alapellátási feladatok, erről született döntés az legutóbbi önkormányzati közgyűlésen.

Arany Gábor

Forrás: Balaicz Zoltán facebook oldala

Mint ismeretes, a parlament döntésének értelmében átalakult az egészségügyi alapellátási rendszer, ami érintette a zalaegerszegi intézményt is. Első lépésben július elsejétől a területi védőnői ellátás került ki a hatásköréből, november elsejétől pedig állami mentőszolgálat látja el a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeletet. Ennek következtében a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény feladatai között az iskola egészségügyi ellátás - 12 iskolavédőnő, 1 iskolaorvos, 1 asszisztens - és a betöltetlen háziorvosi körzetek - jelenleg kettő házi gyermekorvos és egy felnőtt háziorvos - működtetése maradt. Erre tekintettel az alapellátási intézmény jogutóddal történő megszüntetéséről döntött a közgyűlés, és a feladatokat januártól a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezet (Zegesz) veszi át, amely évekkel korábban, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény létrejötte előtt munkáltatója volt az alapellátásban dolgozóknak. Az átalakulás kapcsán az alapellátási intézmény 18 dolgozójából 17 jelezte, hogy a Zegeszben kíván dolgozni. Az intézményvezető, Ladányi Ibolya a háziorvosi ápoló alapmunkakörben való továbbfoglalkoztatást nem fogadta el, így egészségügyi szolgálati jogviszonya megszűnik, és végkielégítés illeti meg.

A jogutód szervezet Zegesz az alapító okiratának módosításával egészségügyi szolgáltatóvá válik, így a többi dolgozó egészségügyi szolgálati jogviszonyát a munkáltató változása nem érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában